Идеи за екзотични салати

Салата с круши и синьо сирене

Салатите имат толкова голям избор в комбинирането – може да бъде класически вкус с класически зеленчуци, но можете да изненадате себе си с нещо по-интересно и по-екзотично.

Всъщност, каквото и да сложите в салатата, няма да сбъркате- особено, ако на вас крайния резултат ви хареса. Ето и няколко интересни и наистина екзотични предложения, които си заслужават да бъдат приготвени и опитани.

Салата от круши със синьо сирене

Необходими продукти за 2 порции:
2 круши
5-6 листа от маруля
орехи – около 100 г
50 г синьо сирене
течна сметана
индийско орехче
смлян черен пипер
олио
сол

Начин на приготвяне: Крушите се запичат във фурната – нарежете ги на четвъртини и ги изпечете от двете им страни. Подредете по 3 листа от маруля в две чинии, върху тях сложете круши и обилно поръсете с орехи, най-отгоре натрошете синьо сирене. Тъй като то има доста силен аромат не прекалявайте с количеството.

Пригответе дресинг от останалите продукти, като черният пипер и индийското орехче да бъдат само за лек аромат – по една щипка. Полейте салатата. Тази салата подхожда идеално на добре изстудено бяло вино.

Салата с риба тон

Екзотична Салата

Необходими продукти:
авокадо
риба тон 100 г (консервирана)
2 – 3 глави червен лук
репички 1 връзка
сурово кашу около 80 г
зехтин, сол и лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне: Обелвате и нарязвате на кубчета авокадото. Към него добавяте предварително измитите и нарязани на тънки кръгчета репички и лук. Разделяте на хапки рибата тон и я слагате към останалите продукти. Отгоре поръсвате с кашуто, разбърквате внимателно. Сложете малко сол и малко зехтин за вкус, както и лимонов сок.

Салата от мандарини с броколи

Необходими продукти: 2 малки мандарини
200г броколи
100г бекон
соев сос 2 с.л
къри
кашу
зехтин и лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне: Сложете броколите да се сварят на пара. Пригответе си бекона – нарежете го на парчета. Ядките кашу запржете за минутка-две в сгорещено олио. Дресингът се приготвя по следния начин: прибавете соевия сос, къри, зехтина и лимоновия сок, ако ви е необходимо, добавете и малко сол.

Накрая към дресинга добавете предварително разделените на парченца мандарини. Залейте бекона, кашуто и броколите с дресинга и мандарините.

Рейтинг

5 7
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати