Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за студени предястия

Идеи за студени предястия

Идеи за студени предястия

Няколко вида студени предястия ще раздвижат вечерята ви, а и ще улеснят вас с това, че няма да бъде необходимо да ги притопляте и да се притеснявате, че може да не ги сервирате с подходящата температура.

Ето нашите предложения:

1. Палачинкова торта

2. Пълнени яйца

Палачинкова торта

Палачинковата торта изисква малко повече време и е доста хранителна, но става наистина много вкусна. Единственото условие е да изберете хубави продукти и да не ползвате прекалено кисели съставки. Какво ви е необходимо:

Идеи за студени предястия

За палачинките:

2 яйца, 400 мл прясно мляко, ½ ч.л сода, сол, брашно, олио;

За плънката: майонеза, лютеница, кисели или пресни краставички, варени яйца, масло, маслини, шунка или друг вид колбас, кашкавал, топено сирене

Начин на приготвяне:

Правите си смес за палачинки, като смесвате всички продукти и прибавяте брашно до получаването на смес с гъстотата на боза. Следва да изпържите палачинките и ги оставете леко да се охладят преди да пристъпите към подреждане на вкусната торта.

След това започвате да редите палачинка и някаква смес - лютеница с нарязани краставички, следва палачинка и майонеза с маслини, следва друг ред, който намазвате с масло или друг вид мазнина.

След това подреждате шунка или друг колбас, следваща палачинка, топено сирене и т.н. можете да развихрите въображението си и да наредите тортата от палачинки, като сложите между тях, каквото ви харесва.

Най-отгоре завършвате с палачинка и настърган кашкавал, а отстрани на тортата намазвате с малко майонеза. След това при сервиране се нарязва на парчета като торта.

Идеи за студени предястия

Пълнени яйца

Необходими продукти:

яйца, майонеза, сардини от консерва, 1 с.л лимонов сок, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварявате хубаво яйцата и ги оставяте да изстинат. След това ги обелвате и разрязвате на 2 – изваждате внимателно жълтъците.

В купа намачквате жълтъка и сардините, добавяте майонезата, сол и пипер на вкус, лимоновия сок. Разбърквате сместа, след което пълните половинките от белтъка със сместа.

Броят на яйцата и количеството на останалите продукти зависят от това за колко човека ще приготвяте предястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest