Идеи за декорация на масата

Идеи за декорация на масата

Нито един празник не минава без украсяване на масата за хранене, без декорация тя няма да е достатъчно тържествена. Красиво декорираната маса създава приятна и радостна обстановка и ще очарова гостите, тя е приятна и за обикновеното приятелско събиране, а дори и за неделния обяд със семейството.

Ако искате да създадете средиземноморска атмосфера на масата за хранене, поставете в средата една купичка от дърво, пълна с различни ядки и стафиди, и една – пълна с нарязани на четвъртинки лимони.

Украсете масата с миди и морски камъчета, за да пренесете гостите си в атмосферата на Средиземноморието. За лятото е особено подходяща декорацията в бяло и синьо. Покривката може да е в тези цветове, чиниите да са бели, а чашите – сини.

Ако на масата ще бъдете само вие и половинката ви, използвайте за основа бяла покривка, върху нея сложете по-малка в наситен червен цвят. Поръсете розови листенца върху масата, задължително сложете ароматни свещи и най-красивите чинии и чаши.

Идеи за декорация на масата

Много ефектно изглежда, ако очаквате гости и до чинията на всеки има картонче с името му, написано с много изящни красиви букви. Красиво ще изглежда масата ви, ако я украсите с цветя, но не във ваза, а небрежно пръснати по масата. Друг вариант за украса са малки стъклени купички, в които да плува откъсната главичка на цвете.

Основният принцип на съчетаването на чиниите с покривката е, че ако покривката е релефна и многоцветна, чиниите трябва да са гладки и едноцветни.

Салфетките от плат повишават качеството на декорацията на масата ви. Ако те са в цвят, който е близък до този на покривката или същият, това ще направи масата още по-изискана. Можете да декорирате масата със салфетки от плат в цвят, който контрастира на цветя на покривката.

Пръснатите по масата корали и различни мъниста ще превърнат масата в истинска празнична трапеза, която ще зарадва гостите с вида си.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати