Да изпечем сами сурово кафе вкъщи

Кафе

Ако някога сте се чудили как се прави печено кафе на зърна у дома, тогава вие със сигурност трябва да прочетете тази статия. Тя ще ви научи как.

Ако мислите, че печенето на кафе на зърна е трудно, то ние вярваме, че в края на тази статия ще се почувствате като майстор и ще видите колко лесно може да бъде това.

Освен това, когато печете кафе в дома си ще започне да се наслаждавате на най-доброто кафе, което сте пили през живота си. Другата голяма полза на домашно изпеченото кафе на зърна е, че то е наистина по-евтино.

За да изпечете сами кафе вкъщи, първото нещо което трябва да направите е да си набавите сурово кафе на зърна. И чак на второ място да преминете към самото печене, защото то е наистина лесно като за напреднали, така и за начинаещи.

За да постигнете най-добрия вкус на домашно изпеченото кафе, всъщност са ви нужни само три прости съставки, които са от решаващо значение за вас. Тези три съставки са си кафе на зърна, вода и кафе машина.

Домашно Кафе

Навлажнете суровото кафе на зърна с малко вода, след което го оставете да се отцеди добре от водата. Изберете подходяща тава и загрейте фурната на 150 градуса. Поставете тавата с кафето във фурната и разбърквайте периодично, докато кафето се пече.

Пече се до получаване на познатия и любим на много от нас аромат на фабрично изпечено кафе. Цвета също може да ви служи да ориентир и едва ли ще го объркате, освен ако не сте виждали до сега изпечено кафе на зърна. Цялата процедура трае около 30 минути.

Другият метод за изпичане на кафе в домашни условия е на котлона. Подгответе кафето по същата технология както в обясненията по-горе. Включете котлона на средна мощност. Ако скалата ви е от едно до десет, го пуснете на 6.5.

Поставете кафето в подходящ съд който изцяло да съвпада с диаметъра на котлона, за да избегнете неравномерното изпичане на зърната бъркайте, почти постоянно, като ще получите готово изпечено кафе за около 12 до 18 минути.

След като изпечете кафето на зърна го охладете добре и го приберете в буркан за кафе, за да избегнете загубата на аромата му.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати