Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Да си напълним диня с мастика

Да си напълним диня с мастика

Диня

Мастиката е много подходящ избор за летните жеги, особено ако е много студена и поднесена под формата на диня. Добре познатата рецепта на диня и мастика е като за начало много вкусна комбинация, но трябва да се консумира с мярка, защото пияната диня е толкова хубава и студена, че човек може и да не усети как се омайва и напива.

Напълването на динята с анасоновото питие става всъщност чрез инжектиране със спринцовка. Има няколко варианта – някои хора я режат, други си пийват мастика и си хапват диня, но всъщност под пълнена с мастика диня се има предвид точно това – инжектирана с анасоновото питие диня. Звучи по-сложно отколкото всъщност е.

Как да си направим диня с мастика и какво ни е необходимо?

Като за начало задължително трябва да разполагате с диня и мастика, за да не се получи някакво объркване, освен това ще ви бъдат необходима голяма спринцовка с игла по възможност по-дебела. Ако разполагате с малка игла и спринцовка пълненето може да ви отнеме прекалено много време.

Търпение ще ви е нужно независимо от големината на спринцовката, защото инжектирането е трудно първия път, но удоволствието, което ще усетите от консумацията после, ще ви потвърди, че работата по рецептата определено си е заслужавала.

Сок от Диня

Трябва да инжектирате мастиката в динята, но е добре да го правите на различни места от динята, защото може някои парчета от плода да не успеят да се напоят, а други да станат прекалено натрапчиви на анасон.

Ако динята ви е голяма 10 кг, ще ви бъдат необходими литър мастика. Добре е да сложите 100 мл. на килограм диня. Инжектирате алкохола внимателно и бавно в плода. След като свършите веднага прибирате динята в хладилник и я оставяте хубаво да се изстуди, а и мастиката да се разпредели – нека да постои поне 4 – 6 часа.

След това я нарязвате, както ви харесва и я режете по принцип и си похапвате с удоволствие и мярка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
47
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Паша Ковачева
Паша Ковачева
02.07.2012 13:22
Опитайте и ще се уверите.Наистина,вкусът те омайва.
0
1