Как се дестилира водата
gotvach.bg»Статии»Кулинария»Как се дестилира водата

Как се дестилира водата

Как се дестилира водата

Дестилираната вода е много лесна за направа и съществува един много стар метод за това. По този метод не ви трябват някакви специални материали, за да дестилирате вода у дома. Когато премахнете минералите и вредните химикали от водата, всъщност вие получавате дестилирана вода. Хората правят дестилирана вода за различни цели, включително за пиене, поливане на растения, пълнене на овлажнители, парни ютии и дори за резервоари за риба и аквариуми.

Как да дестилираме вода в няколко лесни стъпки:

1. В голяма тенджера или казан от неръждаема стомана, напълнете няколко литра вода от чешмата, така че съдът да не е пълен догоре (малко над половината).

2. Вземете желязна решетка или друг подходящ съд, който да поставите на дъното на тенджерата или казана (можете да използвате решетката от грила на микровълновата). На така поставената решетка или съд поставете стъклена купа, която не бива да се пълни със вода, за това ако водата ви прелива в купата можете да отлеете от нея.

3. Включете котлона и поставете тенджерата или казана върху нея. Водата трябва да стане гореща, но не трябва да ври. За това, ако водата заври намалете котлона.

4. Създаване на ефекта на кондензация с топла/студена бариера. Можете да направите това чрез обръщане на капака на съдът, който използвате и напълването му с лед. Когато гореща пара удари студения капак, то това ще създаде конденз, който ще предизвика отделянето на капчици по повърхността на капака и падането им в стъклената купа.

5. Оставете дестилационния процес да продължи, докато не се събере достатъчно дестилирана вода в стъклената купата т.е. толкова колкото е достатъчно за вашите нужди.

6. След като сте събрали достатъчно дестилирана вода, отстранете тенджерата или казана от котлона и внимателно отстранете капака, защото върху него ще се е събрала не дестилирана вода от разтопения лед.

7. Вземи купата с получената дестилирана вода от тенджерата с гореща вода. Бъдете внимателни, когато правите това, за да не се изгорите. Можете да изчакате водата да се охлади, преди да извадите купата, ако предпочитате. Това няма да развали вашата домашно приготвена дестилирана вода.

8. След като водата се е охладила я изсипете в стъклени бутилки за да можете да я съхраните чиста и сте готови.

Рейтинг

5 7
4 3
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Сатаната
Сатаната
27.08.2015 22:00
А за най бързо и в големи дози дестилирана вода ...ако имате климатик просто под меката връзка на маркуча сложете си едно шише и за кратко време ще имате дестилирана вода за каквото ви е нужна вместо да горите допълнителни токове и да се грижите за глупости като в това описание ..аз лично никога няма седна да се занимавам за една чаша дестилирана вода да изгоря сума и ток и търпение и време за две капки вода ...тя по евтина ще ми е да си я купя от магазина ...така,че най добре е от климатиците те отделят дестилирана вода.Можете с литри да се снабдите за деня от климатика ви в дома.
3
4
Владимир
Владимир
15.09.2014 20:28
Може ли да направите видео урок за това, например в Ютюб?
6
2
$$$$
$$$$
28.06.2014 06:48
А в какво се съхранява дестилираната вода, годподин Ангелов - в пластмасовои бутилки ли?
2
4
Ангелов
Ангелов
19.06.2013 13:41
Дестилираната вода не се съхранява в стъклени съдове
2
3
Мърльо
Мърльо
17.06.2013 16:21
Обаче никой не обясни , че пиенето на дестилирана вида е изключително вредно
4
9
Nasicha
Nasicha
20.11.2014 20:41
Това ако ти го е казал някой доктор не му вярвай !!! Дестилираната вода е най-чистата вода която може да има някъде изобщо ( един кислороден атом свързан с 2 водородни атома ). Единственото лошо за нас хората е че ако пием продължително (над 2 месеца) такава вода, отмива от нашия организъм калия,важен елемент за нашето тяло, който наистина ако го няма е голям проблем! Но затова пък можеш да си го набавиш лесно със 100-200 гр. на ден сушени примерно стафиди, кайсии и още куп природни продукти богати на калий !
13
4
Димитър
Димитър
03.03.2013 22:59
Така може и ракийка да си направите :)
24
4