Противовъзпалителни свойства на меда

Препечени филийки с мед и масло

Целебната сила на пчелния мед е известна още от древността – използван като лечебно и разкрасително средство. Използван много често в народната медицина, медът има различни действия – той не дразни стомаха, помага за много заболяване, действа успокояващо, има противовъзпалително действие, организма го усвоява лесно.

Медът съдържа всички необходими за организма вещества – изключително полезен е за нашата храносмилателна система и имунната система. Още през древни времена, египтяните са използвали меда като естествен антибиотик.

Медът е чудесно лекарство при редица болести – влияе чудесно на зачервено гърло, на упорита кашлица, спомага за свалянето на висока температура. Според различни биохимични изследвания, медът притежава свойства, които могат да победят повече от 60 вида бактерии, дори бактерии, които не успяват да се повлияят от антибиотици, могат да бъдат премахнати с употребата на меда.

Ползи от меда

Изключително ефикасен дори при синузит - направете си капки от лайка и мед. Сложете 1 к.ч. вода и 1 с.л лайка на котлона и оставете да заври, след което оставете да ври 1 минута. Отстранете от котлона и изчакайте още 3–4 минути, след което прецедете и добавете 1 с.л. мед. Изчакайте ги да изстинат и ги използвайте, колкото е възможно по-често, можете да слагате неограничено количество капки. Не след дълго ще усетите облекчението.

Медът може да помогне и при образувани циреи – направете малка питка от мед и брашно и наложете върху цирея. Залепете мястото с лепенка. След 12 часа премахнете лепенката – медът е пробил цирея и е изтеглил гнойта.

При простуда и грип – чудесно средство, което веднага успокоява болното гърло и кашлицата. Нито едно простудно заболяване не минава без билковите чайове с мед. При най-бегли проблеми с гърлото изяждайте по 1–2 с.л мед и няма да дадете никакъв шанс на болестта да се разпространи.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати