Везните украсяват масата, Скорпионът е цар на готвенето

Зодия Везни

Везните винаги се разстройват, когато сте им на гости и изцапате покривката им или изядете украсата на ястието. За Везните най-важното е на масата да цари хармония.

Едно от лошите качества на Везни е, че постоянно се тъпчат. За тях е препоръчително да закусват с мюсли с топла вода, а в салатите си да добавят кълнове. Пикантната храна, която е любима на Везните, не е подходяща за тях.

Ако поканите представител на тази зодия на гости, трябва да знаете, че той няма да обърне внимание чак толкова на вкуса на ястията, колкото на обстановката и на начина на поднасяне. Риба, различните видове салати и десерти им доставят огромна наслада.

Везните често страдат от проблеми с кожата, затова трябва да наблягат на полезните отвари от лайка и на продуктите с високо съдържание на калий, натрий и витамин А и Е.

Везните трябва да избягват пушените меса, маргарин, мазните торти и пържените меса, и да наблягат на зеленчуци, морски дарове, ориз, кайсии и праскови.

Хората, които често ходят на гости на Скорпион, постъпват много мъдро, тъй като представителите на този знак са невероятни кулинари. Освен за вкуса на ястията те винаги се грижат и за външния им вид. Масата в дома на Скорпиона винаги е подредена като на снимка от списание – салфетките са в тон с покривката, както и с чиниите.

Готвене

Скорпионът обожава подправки и най-вече пикантните, но не трябва да злоупотребява с тях. Най-добрите продукти за Скорпиона са зеленчуците, а млечни продукти трябва да се консумират в ограничени количества.

Морските дарове са много подходящи за представителите на тази зодия, но те често ги пренебрегват. Ако поканите на гости Скорпион, поднесете му ястия с много подправки, които са със силен аромат.

Скорпионът обича горчица, хрян, оцет и лук. Охлюви са едно от любимите ястия на представителите на тази зодия, но те обичат най-много ястията от месо.

Скорпионът ще се чувства много по-добре, ако сутрин изпива на гладно вода с мед и ябълков оцет. Скорпионът има склонност към преяждане, затова трябва да внимава какво и колко яде.

Прекалено мазните ястия не са препоръчителни за Скорпиона. За него е полезно да добавя чесън и розмарин към ястията и да похапва от време на време ястия от черен дроб.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Галина Петрова
Галина Петрова
16.03.2014 14:21
Моят скорпион не харесва ромарина, както ябулковият отцет, но с другото е съгласен и не обича хляб от преден ден както и ястие което е ял на обед на вечеря или от днес за утре в нас се готви всеки ден по 2 или 3 пути дневно
0
0