Утоляване на глада

Голям апетит

Една от основните причини хората да прекаляват с яденето или да изневеряват на диетата си е глада. Гладът е естествен отговор на тялото при намаление в хранителните калории. Контрола на гладa често е най-трудната корекция при започване на нов диетичен план. За щастие, има много неща, които можете да направите, за да утолите глада, без да правите компромис със загубата на тегло.

Стъпка 1

Научете се да се правите разлика между действителния глад и психологическото желание да ядете. Ако ви се яде за комфорт, тялото ви може да отговори на тези ваши нужди чрез увеличаване на глада. Признайте пред себе си, че това е фалшив глад.

Ядене на сладкиши

Стъпка 2

Изпивайте пълна чаша вода, когато сте седнали да се храните и след това отново между отделните хранения, вместо лека закуска или поглъщането на високо-калорични храни. Попълването на стомаха ви с вода ще го подмами за пълно усещане и ще намали желанието ви да ядете. С пиенето на големи количества вода също така ще се предпазите от обезводняване, състоянието при което организма често грешки и приема за глад.

Стъпка 3

Хранете се редовно през целия ден, но избягвайте захар или закуски, съдържащи скорбяла. Тези храни могат да причинят внезапно повишение в нивата на кръвната захар, които могат да предизвикат глад и други симптоми. Храненето по-често също намалява интензивността на глада и повишава метаболизма ви.

Стъпка 4

Направете вашата диета, богата на фибри. Фибрите изискват повече дъвчене от другите храни. Богатите на фибри храни, дават на тялото възможност да регистрира ситост преди преяждане. Богатите на фибри храни също отнемат по-дълго време за усвояване от другите храни, така че ще се чувствате сити за по-дълъг период от време след хранене. Специалистите препоръчват да се ядат богати на фибри храни в началото на всяко хранене. Ябълки, лененото семе и овесени ядки са три здравословни, богати на фибри храни.

Кашу

Стъпка 5

Увеличете количеството на протеини с всяко хранене. Протеинът естествено потиска апетита и ще ви помогне да намалите глада между основните хранения. Добрите хранителни източници на протеин включват постното месо, птици, риба, яйца, тофу, боб и фъстъченото масло.

Стъпка 6

Пийте по чаша кафе между храненията. Според клиниката Мейо, кофеинът е естествено средство за подтискане на апетита, което може да намали глада. Прекомерната консумация на кофеин, обаче, може да доведе до други странични ефекти, за това не прекалявайте с него.

Стъпка 7

Вкусна салата

Дъвчете дъвка между основните хранения, за да потиснете апетита и глада си. Според експертите, дъвката е особено полезна за намаляване на желанието за хапване на сладки храни през целия ден.

Стъпка 8

Опитайте естествените алтернативни средства за защита и контрол на апетита ви. Гуарана и жълт кантарион може да ви помогнат за намаляване на глада и апетита.

Стъпка 9

Посъветвайте се с вашия лекар за рецепта от лекарства, които могат да контролират апетита ви.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати