gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ползата от живата храна

Ползата от живата храна

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Хранене с плодове и зеленчуци
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см-16%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
9.24 лв.
Виж ››

За да сте в добро здраве, храната трябва да е жива. Същността на продуктите, които консумираме, е наличието или отсъствието на слънчева енергия.

Плодове, зеленчуци, семена, зърнени продукти, бобови култури, ядки и всички растения носят енергия, която е от голямо значение за човешкия организъм.

Живата концентрация на Слънцето носят толкова енергия, че е достатъчно да консумирате малко от така наречените живи продукти, които са поели слънчевата енергия, за да се заситите.

Ябълки на дърво

Не е необходимо да се тъпчете с некачествена храна, която ще ви кара да искате все повече и повече от нея и така се стига до напълняване.

Яйца от кокошки, отглеждани на свобода, а не в птицеферма, са живи, поели са слънчевата енергия и са заредени с необходимите вещества, за да сте здрави и пълни с желание за работа.

Същото се отнася и до месо на животните, които са гледани на свобода и са се хранили със сочна трева от поляните, вместо с фуражни смески.

Количеството калории е еднакво и в двата вида месо, но месото от животно, което е поело свежите стръкчета трева, огряни от слънцето, е пълно със строителни вещества за човешкия организъм.

Месото от животно, отгледано по различен начин, носи освен строителен материал и голямо количество мъртви шлаки, което кара организма да хаби голямо количество енергия, за да ги преработи.

Всички хранителни продукти могат да бъдат разделени на живи и мъртви. Но хората се хранят предимно с полуфабрикати и продукти, които не са отгледани сред природата.

Свободни кокошки

Еклери и тежките торти са наистина вкусни, но хрупкавите листа на задушените моркови в комбинация с мед са не по-малко примамливи за любителите на сладкото.

За разлика от липсата на жива енергия, която носят пасти и сладкиши, които са направени от рафинирано брашно и захар, живите продукти ще ви накарат да се чувствате много по-добре и да сте по-здрави.

Не е нужно да забравите завинаги вкуса на сладкишите и на вкусните мазни сосове, но поне отчасти можете да ги замените с плодове, зеленчуци и други полезни продукти.

Можете да се храните с месо от малки ферми, за които сте сигурни, че осигуряват не само паша на животните, но също така и необходимата хигиена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати