Няколко идеи за консервирани кисели краставички

Буркани със стерилизирани корнишони

Независимо, че вече можем да намерим всичко в магазините, българите сме свикнали да си правим зимнина. Освен това нищо не може да се сравни с домашно приготвената туршия. Киселите краставички задължително правят компания на зимните вечери и са подходяща салата за ракия.

Кисели краставички без варене I вид

Необходими продукти:

Корнишони, Оцет, Аспирин, Копър, 1 с.л сол, 1 ч.л, захар, Вода

Начин на приготвяне:

Измитите корнишони се нареждат в компотен буркан, където предварително е налят оцет – до долната гривна на буркана и са добавени 2 таблетки аспирин. Между краставичките можете да добавите копър. След като напълните буркана, слагате солта и захарта и доливате с вода. Запечатвате буркана с капачка и оставяте бъдещата туршия на сянка в продължение на седмица.

Кисели краставички в бутилка

Необходими продукти:

Корнишони, Копър, Чесън, Лук, Черен пипер, Сол, Вода

Начин на приготвяне:

Приготвяне на кисели краставички

Необходима ви е пластмасова бутилка с по широк отвор, за да можете да слагате вътре краставичките. Нареждате предварително измитите корнишони, като между краставичките можете да добавите копър, скилидки чесън, парче лук, черен пипер на зърна или люта чушка. Имайте предвид, че лютата чушка може да направи много пикантни краставичките. След като напълните бутилката, доливате до ръба с вода и слагате сол – количеството е на 1 л. вода – 1 с.л сол. Затваряте бутилката и я оставяте на шарена сянка около седмица. Важно е всеки ден да разклащате бутилката.

Кисели краставички с варене

Необходими продукти:

Корнишони, Лук, 1 с.л. сол, Дафинов лист, ½ ч.л. захар, Оцет, Копър, Черен пипер

Начин на приготвяне:

Отново нареждате краставиците в компотен буркан и предварително наливате оцет до ръба на долния ринг. Между тях добавяте копъра, дафиновия лист, черния пипер и лука. Когато наредите краставичките добавяте солта и захарта и заливате до края на горния ринг на буркана с вода. След това нареждате бурканите в голям съд и започвате да ги варите – след завирането ги оставяте най-много 5 минути. Изваждате ги и вашата туршия е готова за консумация.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати