gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Да съхраним круши за зимата

Да съхраним круши за зимата

DesislavaDesislava
Новак
217445
Круши
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

Крушата изисква от 5 до 7 години, преди да започне да дава плод и може да произвежда плодове до 100 години. Крушите са вкусни, когато се ползват сурови или се използват в десерти, салати и сладкарски рецепти.

Плодът е богат на хранителни вещества, без мазнини и малко калории и е богат на фибри, витамин А, витамин С и калий. Прибирането на крушите и това дали ги съхранявате правилно е много важно за качеството на плода.

Когато започнете да берете крушите, късайте плодовете внимателно, предпазвайте ги от натъртвания и наранявания. Хубаво е да знаете, че ако искате да съхранявате круши за по-дълго време е добре да ги откъснете до като са още леко зелени.

Берете плодовете един по един, повдигнете всяка круша и завъртете леко до откъсването и, като се постарайте да запазите капачката. Работете внимателно, така че да не натъртите плода, който е много деликатен.

Нека крушите узреят на хладно и тъмно място с температура между 18 и 21 градуса по Целзий. Плодът трябва да е мек на допир. Семената ще бъдат кафяви, но плътта все още ще бъде бяла или леко жълта. Повечето круши могат да бъдат съхранявани по този начин за повече от два месеца.

Съхранение на круши

Запазете крушите в хладилник за по-дълго съхранение. Изберете круши без недостатък за съхранение, които са все още са светло зелени. Увийте крушите индивидуално с вестник или тъкана хартия и ги наредете на един слой в пластмасова шайга или друг подходящ съд. Тази процедура забавя загубата на влага.

Контролирайте температурата на крушите, като ги поставите във фризер или хладилник, който е настроен на температурата от 0 до максимум 2 градуса по Целзий. Извадете крушите от хладилника около три дни преди ядене, за да им позволите да узреят върху кухненския плот или в декоративна кошница с плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати