Ползите от жълтия кантарион

Жълт кантарион

През последните няколко години, се увеличи използването на жълтия кантарион. Жълтият кантарион се употребява в продължение на векове за лекуване на рани и опънати нерви. Днес той е най-разпространеният елемент, използван в Европа за борба с депресията.

Листа и цветя на растението се изсушават и след това се използва за медицински цели. Въпреки че изследванията са все още в ход, е известно, че пигмент в билката жълт кантарион осигурява терапевтичен ефект в организма и тялото. Какво трябва да знаете за жълтия кантарион, преди да го използвате?

Проучванията също така показват, че жълтият кантарион помага на хората в битката срещу лека до умерена депресия. Използването на продукта насърчава съня, който е от полза за тези, които страдат от умора и/или безсъние. Той облекчава стреса и признаци на ПМС при жените. Жълтият кантарион също помага за увеличаване на енергийните нива в организма.

Жълт кантарион може да се използва по най-различни други начини. Тази невероятна билка може да се бори с вредните бактерии и вируси, които се опитват да проникнат в организма през порязвания, натъртвания и/ ]или ожулвания. Той може също да успокоява възпалени и подути области на тялото.

Препоръчваната дневна доза от жълт кантарион е 900 мг за възрастни. Ползите от приемането на продукта не могат да бъдат веднага забеляза. Както и при другите добавки, съдържащи жълт кантарион, ще отнеме време за натрупването му в тялото. Въпреки че няма ограничения върху храната, това какво да се пие и какво може да се консумира по време на приема на продукта, човек трябва да взема жълтия кантарион по време на хранене, за да се ограничи всякакво дразнене на стомаха, което може да възникне.

Чай от жълт кантарион

Жълтият кантарион не е без странични ефекти. Някои проучвания показват, повишена чувствителност към светлина, безпокойство и стомашно-чревни раздразнения. Други известни странични ефекти могат да включват световъртеж, сухота в устата и запек. Научните изследвания е все още са в ход, за да се определи реакцията на жълт кантарион, когато се приема с други химикали или лекарства. Предварителните изследвания са показали възможен негативен ефект, ако жълтият кантарион се приема с лекарства за лечения на рак, СПИН или болест на Паркинсон.

Докато повечето странични ефекти са минимални, все пак е добре билката да се използва с изключително внимание, както и когато приемате жълт кантарион и всяко друго билково лекарство. Преди началото на едно лечение с анти-депресант продукти или билки е разумно човек да се консултира със своя лекар.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Маринов
Маринов
26.10.2015 16:39
Нещо не е ясно! Не разбирам защо кантариона трябва "да се приема по време на хранене за да се ограничи всяко дразнене на стомаха" при положение че го препоръчват да се прилага именно при лечението на язви, гастрити и други проблеми със стомашно-чревния тракт. Помагал "за увеличаване на енергийните нива в организма". Да бяхте казали поне коя е единицата мярка за "енергийно ниво в организма" че да можем да направим сравнение на тези нива преди, по време и след употребата на тази билка!Препоръчаната дневна доза от 900 мг.кантарион за възрастни от каква форма на билката е: изсушена, прясна, и как да си измеря 900мг от тинктурата или масления извлек
3
0