Зехтинът като лекарство
Olive oil as a medicine
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Зехтинът като лекарство

Зехтинът като лекарство

DesislavaDesislava
Новак
217474
Зехтин
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Сигурно е вярно твърдението, че всички храни са лекарство и всички лекарства са храна. Няма съмнение, че маслините и зехтинът са храна и лекарство. Маслиновото масло осигурява най-чистите мазнини и в него бактерии не могат да живеят.

Онези, които признават неговите прекрасни лечебни свойства и много приложения, не остават без бутилка чист зехтин в къщата. Човек се запознава със зехтина твърде млад. Веднага след като се роди дете, то се маже със зехтин. Той се явява много по-безопасен препарат за почистване на бебешката деликатната кожа от вода и сапун.

За възрастните той далеч превъзхожда полезното рибено масло. За разлика от минералните масла, които са просто механично добити, чистия зехтин се смесва с другите храни и подпомага храносмилането и естественото изхвърляне на отпадъчните вещества.

Супена лъжица зехтин помага на хора, които страдат от проблеми с гърлото и паднал глас. За катар на стомаха и при храносмилателни проблеми, зехтинът ще бъде много полезен, като се смеси една супена лъжица зехтин и една от мед в чаша топла вода и се приема два пъти на ден.

Няма нищо, с което да не може да се справи зехтинът - кашлица, настинки и възпалено гърло. При тези проблеми дръжте една чаена лъжичка в устата си възможно най-дълго. Плувците са намерили в него отличен помощник, който им е помагал да издържат на студено, тогава той добре се втрива в кожата и проблемът е решен.

Зехтин и оцет

Той се абсорбира бързо от кожата и ако се втрива по тялото се казва, че имат силата да поддържа живота за дълги периоди от време, дори когато не се приема храна от стомаха. Тези, които желаят избистряне на тена, трябва да го използвате свободно често.

Втриването на няколко капки при ужилване от оса веднага ще спре усещане за парене и ще предотврати подуването. За изгаряния, рани, порязвания, драскотини, болки в краката, напукани ръце, груба кожа, изгоряла от слънцето кожа прилагането на зехтин ще покаже прекрасен лечебен ефект. Страдащите от болки в ушите могат да си капнат няколко капки топъл зехтин.

За лумбаго и други подобни неприятни диагнози маслиновото масло, смесено с лют червен пипер се прилага на засегнатите части с помощта на превръзка, това помага за да се създаде циркулация на кръвта, необходима за отстраняване на проблемите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest