Последиците от недохранване
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Последиците от недохранване

Последиците от недохранване

Недохранване

Голяма част от подрастващите са си чисто вманиачени на тема идеал – идеална фигура, идеален външен вид. За да постигнат перфектния вид са готови на изключително много лишение, без изобщо да осъзнават, че тези лишения могат да им донесат истински здравословни проблеми.

Реалността не е свързана с двата килограма повече или с калориите на една вафла. В реалния живот болестите връхлитат върху хората и после всеки си мисли „Дано не ми се случи”, но понякога е твърде късно.

От желанието да изглеждаме като манекени можем да стигнем до много неприятно положение – недохранването или иначе казано не достатъчната храна за ден, води след себе си последици. Какви са те?

Първо - особено важно е да се има предвид значението на разнообразната и пълноценна храна за децата и подрастващите – всякакви крайности и ограничения са напълно нежелателни и излишни. Според канадско изследване, недохранването може да доведе до последици години по-късно. Могат да минат дори 15 години, но проблемът ще се появи, обясняват учените от Националния раков институт в Калгари, Канада.

Мания за отслабване

С други думи, ако сте гладували това рано или късно ще се отрази на здравето ви. Освен физическите промени, които ще настъпят в тялото ни, трябва да бъдем готови и за психически такива, алармират от канадския институт. Стресът много по-лесно ще започне да ни връхлита, а както добре знаем почти всяка болест може да бъде „отключена” от него.

Основните симптоми, които има недохранения човек са хипертония, апатия, болки в мускулите, загуба на тегло. В по-напреднали състояния могат да се появят отоци, хипотония, лабилен пулс, сърдечни смущения, диспепсия. Кожата на недохранения става суха и неприятна, загубва свежия си външен вид, появяват се кръгове под очите, възможно е дори да отслабнат зрението и слуха.

Усложненията изобщо не са изключение при подобно състояние. Най-често срещаните проблеми са дизентерия, туберкулозата, пневмония. Човек в такова състояние се възстановява много по-бавно от друг, но с нормални килограми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Гладуващ тигър
Гладуващ тигър
01.01.2014 16:09
И разбира се дори и гладолечението трябва да се извършва с препоръка и под специализиран за целта лекарски контрол! Но според мен разлика между недохранване и гладолечение е огромна и такава трябва да се прави, когато се чете този материал!
Поздрави
1
0
Гладуващ тигър
Гладуващ тигър
01.01.2014 16:04
Изключително некоректно поднесен за мен самият и за моите лични разбирания материал. Ако визирахте недохранването в смисъла на недостиг на храна бих се съгласил. Много хора са си отишли дори от този свят и по времето на втората световна война от невъзможност да осигурят прехраната си,както и корабокрушенци в океана останали без хранителни запаси и прочие... Тоест в случаите в които тялото жадува за храна, но ние нямаме възможността да му я предоставим. Напълно бих се съгласил ако визирахте подобни случаи!!!
Но според мен вие намеквате за всякакъв вид гладуване, тоест дори и в случаите в които тялото гладува по собствена воля, защото давате за пример манекените, а това не е правилно, защото ако човек гладува с цел постигане на хармония в тялото си, тоест по собствена воля с цел да постигне детоксикация, в този случай гладуването се нарича ГЛАДОЛЕЧЕНИЕ. Гладолечението ни помага да изхвърлим токсините от телата си, като по този начин ни прави по-здрави и по-ЩАСТЛИВИ. Защото ако тялото е в кондиция, то е ЗДРАВО!!! Манекените, като пример който давате в този материал, на практика са хора с прекрасни тела. Те са красиви и здрави и физически и емоционално!!!
1
0