Как да познаем истинските биохрани

Как да познаем истинските биохрани

Да живеем природосъобразно и да сме здрави не включва само храната. Трябва да създадем режим различен от този, който сме имали до момента особено ако сме били привърженици на т.нар заседнал начин на живот. Трябва да бъдем по-активни, да спортуваме, да се движим повече, да отбягваме задимени места, да спрем вредните навици, в случай, че имаме такива.

И дори изпълнявайки всичко това никой не може да гарантира, че ще бъдем здрави, но поне ще ни донесе по-добър начин на живот. Но ако все пак сте решили да започнете от храната, трябва да направите следното разграничение – на пазара се предлагат най-различни здравословни продукти, които са направени от 100% натурални съставки, нямат нито един консервант, оцветители, набухватели, подобрители и т.н.

На всички ни е ясно, че това е най-малкото преувеличено твърдение, но поради факта, че сме недостатъчно информирани, се престрашаваме и купуваме първата стока, на която пише „био” или която ни се кълне в натуралност. По този начин не просто не се храним здравословно и с чисти продукти, а дори си купуваме с чистото съзнание, че ни послъгват и си втълпяваме, че може и да казват истина.

За да си купуваме истински „био” и "еко” неща, трябва да знаем какво да търсим като надпис на етикета:

Как да познаем истинските биохрани

1. Ако искате да си купите биопродукти, на етикета на стоката трябва изрично да е упоменато, че стоката е „био”. Този надпис може да липсва и на негово място да пише – "еко" или съответно „екологичен продукт”.

2. До тук това изобщо не е достатъчно, тъй като има доста продукти с тези надписи – търсете по кутията или етикета на стоката да има сертификат от на фирмата, че това е биопродукт с доказано качество.

3. Непосредствено до сертификата обикновено има лого на самата фирма, която произвежда биохрани.

4. Друго, по което можете да се ориентирате е знакът калинка, който е българския знак за биопродукти.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати