Украса за детски сандвичи

Украса за детски сандвичи

Украса на детски сандвичи

При приготвянето на сандвичи за деца, независимо дали са за рожден ден или без повод, освен вкуса им, не по-малко важен е и външния им вид.

Децата с удоволствие ще изядат сандвич с украса във вид на животинки, човечета, личица или извънземни. По-големите деца ще съблазните със сандвичи с любимите им герои от филми – спайдърмен, чудовища, а за момичетата - красиви феи.

За детските сандвичи най-подходящи са хамбургер хлебчета или тостерен хляб, които се покриват със салами, кашкавал, масло, листа маруля и всякакви допълнителни продукти, които се използват при декорацията.

Може да приготвите интересни сандвичи-маймунки. Върху хляб за тост намажете слой масло, покрийте с меко сирене и от салам оформете овални глава и тяло, за уши сложете два полукръга.

Детски рожден ден

Изрежете лентички салам за ръце, крака и опашка. От парченца маслини или грахчета оформете очи, с лентичка маркирайте муцуна, а от парченце домат или червена чушка направете устата

Сандвич лъвче може да направите като използвате два вида сирене за тостове с различен цвят - по-тъмно и по-светло. От единия цвят изрежете в сърцевидна форма гривата, а от другия цвят - малко кръгче за корем и полукръгчета за ръце и крака.

За тялото използвайте кръгло парче мек салам, по-малки кръгчета за муцуна и уши. За нос сложете крайче от черна маслина, очи от грах или маслина, мустаци от копър и уста от домат, чушка или морков. Опашката направете от лента салам.

Симпатичен сандвич със зайче може да направите, като използвате голямо и малко кръгче мек салам за глава и тяло. Долната част на салама-тяло покрийте с две овални парчета, които да са краката и в средата им сложете по-малки овалчета от кашкавал.

От салама изрежете уши и лапички за зайчето. За оформяне на муцуната използвайте две малки кръгчета кашкавал, парче черна маслина за нос, грах или маслини за очи, копър за мустаци.

За сандвич калинка ви трябва за основа парче сирене за тост. Покривате го с кръгло парче мек салам, от което се изрязва тънко триъгълниче, сякаш крилата на калинката са отворени.

От маслини правите точките, крачетата, а с половин маслина оформяте главата. За антенки забождате две парченца от дръжки на магданоз.

Рейтинг

5 4
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирена
Ирена
22.10.2013 10:03
Чудесни идеи! Много вдъхновяват. Аз обаче мисля, че красивите сандвичи не са достатъчни, за да направят празника на детето пълен. Нужна е и професионална анимация. Аз се доверих на тези: и останах очарована!
0
0