gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-високо калорични храни

Най-високо калорични храни

Най-калоричните храни

Вманиачаването по калориите не е добра идея, но е много полезно да знаем кои са високо калоричните храни, за да пазим организма си от тях. И тук вече не става въпрос само за външна красота и суета, а и за здравословно състояние.

Бумът на затлъстяване е сериозен проблем, от който могат да се породят много бързо и други смущения. Не бройте калориите, но бъдете внимателни и подбирайте храната, с която се храните, за да бъдете здрави.

1. Фъстъчено масло – изключително калорично. В случай, че решите да похапнете за закуска от него, трябва да знаете, че ако намажете две лъжици от него върху филия хляб, това ще ви донесе 192 калории.

Най-високо калорични храни

2. Течен шоколад – това сладко прегрешение е любимо на много хора, но оказва се и много калорично. Ако пропуснете да похапнете 100 г течен шоколад това ще спести на вашия организъм над 500 калории. Ако искате шоколад на парчета той е малко по-калоричен за 100 г – над 520 калории.

3. Сирена – в 100 г от продукта има скрити 300 калории, затова похапвайте умерено.

4. Ядки – макар и много вкусни, ядките са доста богати на калории. Ако си похапнете например 100 г предварително печено кашу ще си доставите автоматично около 540 калории.

5. Зехтин – макар, че е доста по-здравословен от олиото, зехтинът е доста калоричен – на 100 г – над 800 калории.

Вредни храни

6. Мас – ако говорим, че зехтинът е калоричен, нека погледнем и количеството калории на 100 г свинска мас – тук те са повече от 900.

7. Сьомга – това скъпо удоволствие е и доста калорично. За около 100 г от тази риба, вие „печелите” 150 калории.

Печено кашу

8. Плодови сокове – стремежът да бъдем здрави и пълни с витамини понякога оказва обратен ефект. Всъщност соковете, купени от магазини нямат нищо общо с натурален сок, но все пак ако предпочитате този вариант, вместо да си го приготвите сами, подгответе се – 100 г от него са равни на 170 калории.

9. Чипс, снакс, всякакви други пръчици, пици, сладкиши, торти, Fast food – те също попадат в класацията за най-калоричните храни, освен това са доста вредни. Опитайте да ограничавате тяхната консумация.

10. Масло или маргарин - калориите тук също не са малко за около 5 г масло получавате 40 калории.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати