Да си направим конфитюр без захар

Да си направим конфитюр без захар

Сладкото или конфитюрът могат да бъдат направени от най-различни плодове, както и да бъдат приготвени по ваш избор – със бяла или кафява захар, дори с подсладители, може също да си ги направите и без никакви подсладители.

Вкусът им е също толкова добър, както при другите сладка, но просто е доста по-здравословно. Ако сте решили, че не желаете да си го приготвяте у дома, може да се доверите на онези, които продават в магазините, но в тях в никакъв случай няма да откриете същото количество плодове, както в домашното.

Най-добре отделете малко време, купете си необходимите плодове и направете няколко бурканчета конфитюр – с него можете да си приготвите сладкиши, може да похапвате от него, става супер и смесено с кисело мляко. Домашното производство никога не може да бъде сравнено с продукт от магазин.

За да стане вкусен конфитюрът, трябва да изберете много сладки плодове – липсата на захар ще се усеща каквито и да са те, но ако не са достатъчно узрели и сладки, ще бъде прекалено кисел и няма да е подходящ за директна консумация. Освен това, когато избирате плодове за конфитюр гледайте те да не са наранени или да имат някакви петна.

Конфитюр от джанки без захар

Необходимите продукти: джанки, бурканчетата, където ще съхранявате сладкото и вода.

А ето как да си го приготвите:

Измивате джанките хубаво и ги разрязвате на две, след което трябва да премахнете костилката. Когато сте почистили всички джанки ги слагате в дълбок съд с вода – да покрият плода. Включвате котлона и оставяте да заври. Следващата стъпка е да намалите котлона и да оставите плодовете да се сгъстят достатъчно – най-добре това да се случва на бавен огън.

След като вече е достатъчно гъста сместа от джанките, започнете да пълните бурканчетата с горещата смес. Затворете ги и ги оставете с капачките надолу да се охладят на по-тъмно място.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати