gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Джинджифилът помага при киселини в стомаха

Джинджифилът помага при киселини в стомаха

Джинджифил

Джинджифилът е естествено средство което помага на стомашно-чревния тракт, той е възпиращо средство срещу възпаление и гадене, и е бил използвана в продължение на години за лечение на киселини.

Джинджифилът е използван повече от 2000 години в Китай, като подправка за готвене и лекарство за лечение на широк спектър от състояния, включително диария, разстроен стомах и киселини. Той продължава да се използва в модерните времена за тези и други видове стомашни заболявания, като морска болест, сутрешното гадене, колики, газове и загуба на апетит.

Същност на киселините в стомаха

Киселините обикновено се проявяват с парене, което може да бъде причинено от неща, като например стомашна киселина, която се връща обратно в хранопровода от стомаха, възпаление на стомаха, твърде малко стомашна киселина в стомаха или стомашно-чревни язви. Симптомите обикновено се появяват след ядене и могат да включват болка в горната част на корема, подуване на корема, газове, гадене или повръщане.

Киселините могат да бъдат намалени от действия като самостоятелни грижи, избягване или намаляване на алкохол и кофеин, бавно ядене и приемането на добавки, включително и джинджифил. Можете да си купите джинджифил като пресен корен, добавки джинджифил, екстракт, тинктура, капсули или под формата на масло.

Според Университета на Мериленд, дневните дози от джинджифил при гадене, газ, киселини или лошо храносмилане, включват от 2 до 4 г пресен корен, или от 1.5 до 3.0 мл теченост или екстракт. За предотвратяване на повръщане, 1 г на прах джинджифил може да се взема на всеки четири часа до четири дози дневно, или 1 г джинджифил капсули три пъти дневно.

Ползи от джинджифил

Корен джинджифил

Джинджифилът премахва газовете, което облекчава храносмилането и намалява спазмите в стомашно-чревния тракт. Джинджифилът е успокояващо средство, което работи чрез намаляване на възпалението в стомаха и създаване на бариера срещу стомашната киселина или други дразнещи вещества. Едно изследване показава, че джинджифилът повишава нормалните, спонтанни движения на червата и помага на храносмилането.

Странични ефекти на джинджифил

Наблюденията на експертите сочат, че джинджифилът обикновено е безопасен за повечето хора, но може да предизвика някои странични ефекти като например диария и газ.

Трябва да избягвате джинджифил, ако имате нарушения в кръвосъсирването или други заболявания на сърцето, защото джинджифилът може да влоши тези състояния. Използвайте джинджифил с повишено внимание, ако имате диабет, тъй като той може да намали нивото на кръвна захар и вашият лекар може да наложи да се коригират лекарствата ви за диабет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Водичко
Водичко
28.02.2014 21:54
При киселини най ефективно е честото приемане на вода и недразнещи течности,като айрян,бульон от картофена супа,бульон от супа от бамя.Трудносмилаемини дразнещи храни да се избягват.
1
0