Как да съхраняваме ядки
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да съхраняваме ядки

Как да съхраняваме ядки

Съхранение на ядки
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс-14%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
36.00 лв.
30.96 лв.
Виж ››

1. На първо място трябва да вземем под внимание, че държейки ядките с някакви други миризми, те задължително ще „поемат” в себе си част от миризмата. Ако искате да си съхранявате вкъщи, задължително ги отделете на място, където няма как да поемат от различни силни миризми.

2. Ако съхранявате орехи, вземете под внимание факта, че те съдържат доста мазнини и могат много лесно да гранясат, особено ако са на прекалено висока температура.

3. Купувайте ядки, само от фирми, които са ви познати – има специална технология за затварянето им в пликове, а за да сте сигурни, че е спазена, можете да се доверите на проверени вече марки.

4. От значение е в какъв пакет са били ядките - най-добрите се продават в непрозрачни пликове.

5. Ако сте решили да си закупите ядки на килограм, задължително вижте какъв е цвета им, преди да си вземете – трябва да имат приятен златист цвят. Всъщност, ако са развалени, няма как да не забележите.

6. У дома ядките се съхраняват задължително на хладно място и както стана ясно по-горе, където няма никакви силни миризми.

Ядки микс

7. Независимо колко време ще съхранявате ядките, имайте предвид факта, че веднъж отворени от оригиналния им пакет, те започват да губят постепенно аромата и полезните си съставки.

8. За да ги запазите по-дълго у дома, съхранявайте ги в добре затворени и непрозрачни кутии или буркани.

9. Можете да сложите ядките в съдове изработени от стъкло, от глина или метални – важно да се затварят много плътно, за да не навлиза въздух.

10. Препоръчително е, ако искате да ги запазите за дълъг период от време, да ги съхранявате във фризер – могат да стоят там около 8 месеца.

11. Ако въпреки всички мерки, които сте взели върху ядките се появи плесен – просто ги изхвърлете.

12. Най-добре е да си купувате ядки непосредствено преди ползването или консумацията им. Както и да ги съхраните, неизбежно се губят някои от полезните им съставки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Боряна
Боряна
14.09.2013 09:58
Никъде не се споменава дали ядките са в суров или изпечен вид.
1
0