Защо биволското мляко е най-полезно?

Защо биволското мляко е най-полезно?

Биволското мляко безспорно е много вкусен продукт, който вече все по-трудно можем да намерим 100% натурален. Но при този продукт не става дума само за вкус, масленост и гъстота, оказва се, че този вид мляко е най-полезно за организма, може да ни предпази от различни здравословни проблеми, както и да помогне при вече настъпили такива.

В него се съдържат белтъчини, лактоза и соли, които правят плътността му по-голяма от тази на кравето мляко. Oсвен това годността му също е доста по-голяма. С много висока масленост е и съдържа голямо количество витамини. Естествено има повече калории от останалите млека, но е също и много по-полезно от тях.

Защо биволското мляко е най-полезно?

Препоръчва се за хора, които имат левкемия – биволското мляко значително покачва и подобрява имунната система. То е богато на калций и на фосфор, подобрява защитните сили на организма и има много голяма устойчивост на радиационно излагане, в сравнение с козето и кравето мляко.

Може да се консумира като прясно или кисело мляко, често се произвеждат и други продукти от него – всичко, което е направено от биволско мляко е със снежно бял цвят. Употребата на биволско мляко значително подобрява обмяната на веществата и успява да повиши апетита.

От гледна точка на здравето, биволското мляко може да се нарече дори чудодейно – успява да възстанови нивата на холестерол в организма, спомага значително за нормализиране на перисталтиката, успокоява подутия стомах, както и предотвратява образуването на газове, не на последно място – предпазва от анемия. Вкусът на биволското мляко не може да се сравни с останалите млека.

Съдържа вещества, които го правят много по-добро за организма от останалите видове – има най-високи енергийни свойства, заедно с овчето мляко. Препоръчва се дори за хора, които страдат от млечна алергия от другите видове млека.

Рейтинг

5 4
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
umnik
umnik
27.04.2015 20:31
Abe glupender govori se za chesta konsumacia. Kude se prodava choveshko mljako
2
1
Shadow
Shadow
19.04.2013 16:21
Не е най-полезно, за хората най-полезно си е човешкото, друг е въпроса вече как да си поискаш :D
3
2