Лютите чушки са подправката за здравословен живот

Люти Чушки

Тайната е разкрита: лютите чушки са подправката за здравословен живот. Натуралните компоненти съдържащи се в червените люти чушки, които придават техния вкус са изследвани и е доказано, че те убиват ракови клетки, предпазват тялото от синусови инфекции, служат като антивъзпалителен елемент и се грижат за успокоението на стомаха.

При всекидневното консумиране на люти чушки се успокоява дишането и се намаля болката, ако има такава, а също и се намалява телесната мазнина. При медицински изследвания направени в Чикаго се установяват многото положителни страни от консумацията на люти чушлета.

Диетологът Карла Хейзар от Чикаго е поддръжник на идеята за разработване на специален комбиниран хранителен режим. Лечението е измислено за да цери хората, които имат такава нужда. Успехът на лечението зависи от храната, която се консумира.

При яденето на лютиви червени чушлета се усеща парещ вкус, който се придава от веществото капсаицин, което е силен антиоксидант. Капсаицинът е много благоуханно и ароматно вещество, което е открито преди всичко в семената на чушките и в жилките на листата им, но според учени веществото се съдържа и в плода на чушката.

Тази съставка е единствена по рода си и има способността да подбужда раковите клетки на простатата да се самоубиват, възпира ставните болки и намалява нервните туморни влакна в мозъка.

Червени Люти Чушки

Този така стар зеленчук притежава свойствата на лекарства като Тиленол и Адвил, при това без страничните ефекти, които имат тези и подобни на тях медикаменти. Лютите чушки имат същия ефект върху обмяната на веществата като медикамента Ефедра, без да причиняват странични проблеми на сърдечносъдовата дейност, каквито са регистрирани при лекарството.

Преди години се твърдеше, че лютите чушлета предизвикват язва или раздразнение на тънките черва. Въпреки това, обаче според изследвания пикантните храни могат да се консумират при язва и те не са причината за нея, тъй като развитието на възпаленията и на язвата не зависи и няма връзка с лютивите и пикантни храни.

След проведено изследване в Лос Анджелис се доказва действието на капсаицина върху клетките на простатата. Според Хейзар с откриването на положителните ефекти на капсаицина, съдържащ се в лютите чушки се слага началото на един дълъг процес за откриването на средство срещу рак на простатата.

Следващата стъпка е използването му и тестването му върху животни, въпреки че според Хейзар, резултатите при животните може да не са толкова впечатляващи в сравнение с тези при хората, тъй като чушките са вече част от нашия хранителен режим.

Изследванията и проучванията направени с люти чушки станаха изключително популярни през 2007 година, когато се правят повече от 200 проучвания с лечебно – контролен характер на тази тема.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати