Коледни сладки за елхата

Коледни сладки за елха

Украсяването на елхата е сред любимите моменти преди настъпването на Коледа. Може би, защото се събира семейството, а може би, защото се създава особено чувство на радост и щастие. Има някаква магия в Коледа и всичко свързано с нея. Става дума за магията на трапезата, на украсата, на подаръка, уж тайно оставен за теб от Дядо Коледа – всичко е толкова прекрасно.

Това е празникът, който носи със себе си най-много топлота и красота – белите снежни улици, покритите клони на дърветата със сняг, прекрасната елха, която има на централния площад на всеки град.

Ако си позволим само за секунда да си помечтаем и да се върнем в детството си, колко от нас ще се върнат на някоя незабравима Коледа? На този празник присъстват най-близките ти хора, всички, които обичаш. Освен това от кухнята се носи прекрасният аромат на канела и шоколад, масата е отрупана с всякакви лакомства, които домакинята е приготвила грижливо. И то само, за да направи щастливо семейството, да се съберат всички и заедно да отпразнуват най-семейния празник Рождество Христово.

Коледни сладки за елха

Вкусотиите, които има натрупани по масата, обаче, имат и друго предназначение –можете да ги сложите по елхата. Може да звучи странно, но това също е част от традицията, а и освен това – със сигурност ще имате най-вкусно отрупаната елха. Ето две предложения, които могат да ви помогнат, за да си направите играчки, които да сложите на дръвчето у дома.

Може да си направите тестени гевречета с помощта на 2 ч.ч счукани орехови ядки, 2 бр жълтъци, 1 ч.ч захар, 80 г шоколад. Направете тесто от изброените продукти и оформете гевречетата. След това може да ги изсушите на много слаба фурна или да ги оставите да изсъхнат.

Коледни сладки

Друг вариант за сладки, които да окачим по елхата са меденките. За тях ще ви трябват:

2 бр. яйца, 1 ч.ч захар, ¾ ч.ч мед, ¾ ч.ч олио, 3 ч.л канела, бакпулвер и брашно

Първо замесвате захарта и меда, после добавяте яйцата, олиото, подправките и постепенно брашното. Омесвате тесто от продуктите, после го разточвате с дебелина около 1 см. правите различни формички – звезди, елхички, мечета, каквото пожелаете.

После направете по една дупчица в горния край на всяка сладка и ги оставете да се изпекат. След като са готови, трябва да изстинат и можете да нанижете конче през дупката и да окачите меденката за елхата. Ако имате желание може да си направите различни формички по тях със сладкарски бои.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати