Не правете това, докато се храните

Не правете това, докато се храните

Вредни хранителни навици
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Понякога, за да спестим време похапваме пред компютъра и отново се връщаме към работата – това е грешен подход. Храненето е процес, който изисква подобаващо внимание. Ако се храним правилно, ще сме здрави и ще се чувстваме достатъчно тонизирани за предизвикателствата и препятствията на деня. За да се чувстваме добре и да сме здрави, трябва да правим следните неща преди, по време и след хранене:

1. Не яжте пред компютъра - похапването пред компютъра е повече от вредно. Залисани в това, което се случва на екрана забравяме кога трябва да спрем и често пъти прекаляваме с храненето. По последни данни дори мишката на компютъра съдържа повече бактерии от гъбата, с която мием чиниите.

2. Не се хранете докато гледате телевизия – научете се, че храненето е важен процес и всичко, което ви разсейва трябва да бъде премахнато.

3. Не похапвайте на бюрото или на други странни места у дома, освен масата. Не бива да създавате такива навици на себе си и семейството – хранете се само на трапезата. Всяко друго място е с много повече бактерии отколкото масата. Например бюрото има средно 100 пъти повече бактерии отколкото масата за хранене. Хубаво е да се разходите след храна – ако можете излезте от офиса, разходете се, не оставайте след храна в седнало положение пред компютъра. Няколко метра ще са полезни за вас.

4. Не яжте право или легнало положение. Не бива да сте прави или полегнали, когато се храните – правилната поза е да сте седнали удобно и да сте с изправен гръб.

Нощно похапване

5. Не се хранете с много студена или топла храна – и двете крайности много вредят на стомаха.

6. Захванете се с работа след хранене. Опитвайте се непосредствено след хранене да не започвате да работите – нито физическа, нито умствена дейност е подходяща. Така или иначе веднага след храненето не сте работоспособни – цялата ви енергия е необходима за обработване на храната.

7. Не яжте много различни неща на едно хранене – ограничете се, защото това допълнително много ще затормози стомаха ви.

8. Не пропускайте хранене – това е основна грешка, която почти всеки прави. След това огладнявате много и се храните прекалено бързо и с много продукти, което също не е добра идея.

Рейтинг

5 1
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати