Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Алабаш за тънка талия и добро настроение

Алабаш за тънка талия и добро настроение

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Алабаш

Алабашът незаслужено е пренебрегван като продукт, който се грижи за тънката талия. Растението, което се среща в зелен и лилав цвят, осигурява не само втален силует, но и добро настроение.

Алабашът е с много ниска калоричност и съдържа полезни за здравето вещества. Сто грама алабаш съдържат само 29 калории. Достатъчно е да консумирате поне веднъж дневно салата или супа от алабаш и това ще повлияе значително върху килограмите ви.

Алабашът съдържа голямо количество магнезий и витамини от групата В. Това поддържа в добра форма нервната система, предпазва от стрес и се грижи за доброто настроение и положителната ни нагласа.

Здравословно хранене

Алабашът съдържа много витамин С, витамин РР и витамин А. Той съдържа също така калий, калций и желязо. Алабашът има лек диуретичен ефект. Той осигурява перфектната работа на сърдечно-съдовата система и действа успокояващо на стомаха.

Алабашът спомага за задържането на постигнат резултат от диета. Той перфектно се усвоява от организма и не предизвиква подуване на стомаха. Това го прави предпочитан продукт за диети. Добавяйте малко алабаш в зеленчуковите супи и салати и това ще повлияе върху теглото ви.

Салатата от алабаш се прави от 200 грама алабаш, 1 морков, 1 краставица, зехтин и лимонов сок, сол, черен пипер, магданоз и копър.

Тънка талия

Алабашът е много вкусен, ако се настърже на ситното ренде. Към настъргания алабаш се добавя настърганият морков, нарязаната краставица и се овкусява с подправките.

Крем-супата от алабаш също спомага за постигането на по-втален силует.

Необходими продукти: 1 глава лук, 700 грама алабаш, 300 грама картофи, 1 връзка магданоз, 2 супени лъжици зехтин или олио, сол и черен пипер на вкус.

Лукът се нарязва на ситно. Алабашът и картофите се нарязват на кубчета. Лукът се запържва до златисто в олиото на дъното на тенджера. Добавят се алабашът и картофите и се долива 1200 милилитра топла вода.

След като се сварят зеленчуците – това става за около 40 минути – се овкусяват, добавя се нарязаният на ситно магданоз и всичко се пасира. Сервира се с крутони от пълнозърнест хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest