gotvach.bg»Статии»Кулинария»Чудодеен сладолед ни лекува от грип

Чудодеен сладолед ни лекува от грип

Сладолед против грип

Ах тези американци, какво ли не измислят...Последното революционно творение е нещо много вкусно, но и същевременно полезно – сладолед, който лекува грип. Този истински деликатес е кръстен „Инфлуенца сорбе“ и се търгува за цена от 12 долара.

Производителят „Дженис Спледид“ твърди, че този сладолед е отлично средство в зимния сезон, когато хората се борят с върлуващите грипове.

Този вълшебен сладолед прочиства назалните проходи и облекчава болките в гърлото, цялостно успокоява организма. Това са все твърдения на производителя, който се стреми да наложи своя сладолед на пазарите.

За онези, които искат да го опитат – от февруари месец сладоледът ще бъде пуснат за продажба в САЩ. Сега сигурно ще се запитате какво толкова съдържа този т.нар. сладолед.

Основно място в него заемат пектин, пчелният мед, джинджифил, сок от портокал и лимон.

За онези от вас, които има по-нестандартен вкус, съществува и вариант с бърбън и лют червен пипер. Комбинацията наистина е взривоопасна, но и много лековита. Рецептата за сладоледа е изпробвана от бабата и прабабата на собственичката на компанията Джени Бритън Бауер.

Едно време те правели подобни домашни сладоледи, когато някой член от семейството се тръшнел от грип. Ето че дойде времето когато светът /или поне Америка/ да се възползва от лековитото творение.

Естествено на нас българите ни остава вариантът да се лекуваме по традиционните начини – някои от които включват греяна ракия и вино...Наздраве!

Рейтинг

5 3
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати