Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да сготвим за гости

Как да сготвим за гости

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Готвене

Когато чакате гости, трябва да блеснете като познавач на добрите кулинарни традиции, както и на новите тенденции. Едно от лесните и вкусни ястия, подходящи за гости, са чушките, пълнени с кисело зеле.

Необходими продукти: 8 разноцветни чушки за пълнене, 4 глави лук, 500 грама кисело зеле, 100 грама кедрови ядки, 150 милилитра месен бульон, 1 супена лъжица масло, 1 супена лъжица сусам, 200 грама заквасена сметана, половин връзка зелен лук, половин връзка магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Едната глава лук се нарязва на кубчета и се запържва до прозрачно. Зелето се отцежда и се нарязва на ситно. Добавя се към лука и се задушава 15 минути на бавен огън.

Пълнени Чушки

Кедровите ядки се запържват на сух тиган до златисто. Добавят се към зелето. Добавя се сусамът и се подправя с черен пипер и сол. Чушките се разрязват на две по дължина, отстраняват се семките.

Половинките се пълнят с приготвената смес. Тава се намазва с мазнина и се нареждат останалите глави лук, нарязани на шайби. Върху лука се слагат половинките чушки и се заливат с бульона. Пекат се 30 минути на 200 градуса в предварително затоплена фурна.

Лукът и магданозът се нарязват на ситно, добавят се към сметана и се смесват. Сервират се с пълнените чушки.

Пилешкото със сос фондю е подходящо за гости и се приготвя бързо. Необходими продукти: 400 грама пилешко филе, 200 грама бекон, 200 грама кашкавал, 1 чаша пилешки бульон, 2 чаши бяло вино, щипка индийско орехче, черен и бял пипер на вкус, 1 супена лъжица масло.

Месо със Сметана

Фурната се загрява до 180 градуса. Настъргват се 200 грама кашкавал или 100 грама кашкавал и 100 грама ементал.

Пилешкото филе, нарязано на средно големи парчета, се счуква съвсем леко, напръсква се с няколко капки зехтин и се увива в парчета бекон. В тава намазана с мазнина, се редят увитите филенца. Пекат се 10 минути.

Сосът се приготвя, като се смесят виното и бульонът и се оставят да заврят. Тогава се добавя настърганият кашкавал и се готви на среден огън, като се разбърква. Когато кашкавалът се стопи, се добавят черен и бял пипер на вкус и щипка индийско орехче. Добавя се маслото и се разбърква. Филенцата се сервират, обилно заляти със соса.

Не забравяйте, че когато сервирате на гостите си, трябва да ги изненадате приятно с изгладена покривка, красиви чинии и прибори и изящно оформена гарнитура на ястията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest