gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пшеничен зародиш - същност и ползи

Пшеничен зародиш - същност и ползи

Пшеничен зародиш

Пшеничният зародиш е истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

Пшеничният зародиш съдържа цинк, витамините А и Е, които са необходими за регенерацията на кожните клетки. Той съдържа биологично активни вещества, които са много полезни за организма.

Пшеничният зародиш е незаменим при синдром на хроничната умора, стрес и при проблеми с натрупани килограми. Пшеничният зародиш е най-ценната част на зърното и е силен източник на енергия.

Пшенично зърно

Пшеничният зародиш е мощен имуностимулатор, който помага на организма да се предпази от много болести.

Пшеничният зародиш спомага за възстановяване на енергийния баланс, регулира важни функции на организма, помага на тялото да се бори със сериозни заболявания и с неблагоприятните условия на околната среда.

Пшеничният зародиш спомага за активната мозъчна дейност. Той подобрява паметта и концентрацията. Той е и мощно средство за борба с неврози.

Радост

Витамин Е и витамин В, които се съдържат в пшеничния зародиш, нормализират работата на половата система и ако има възпалителни процеси, ги неутрализират. Пшеничният зародиш е полезен при проблемен цикъл.

Пшеничният зародиш защитава организма от въздействието на свободните радикали. При редовен прием на пшеничен зародиш тенът на лицето става по-свеж, процесите на стареене се забавят.

Пшеничният зародиш е много полезен за хора, които искат да отслабнат. Достатъчно е да приемат 1 супена лъжица пшеничен зародиш три пъти дневно три часа преди хранене.

Пшеничният зародиш подобрява храносмилателния процес и предпазва от сериозни стомашни заболявания. Можете просто да добавяте пшеничния зародиш към вода или мляко или да си направите енергийна напитка от какао и кафе.

Смесват се 2 чаени лъжички какао с 1 чаена лъжичка разтворимо кафе и се заливат с 30 милилитра вряла вода. Добавя се захар на вкус, пшеничен зародиш и прясно мляко. Всичко се разбива в блендер на висока скорост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати