Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Динята има ефекта на виагра

Динята има ефекта на виагра

AdminAdmin
Администратор
95442k
Ядене на Диня

Студен резен диня дълго беше основното ястие на трапезата за Четвърти Юли (Деня на независимостта в САЩ). Според нови проучвания обаче, сочният плод би се вписал по–добре в трапезата за Свети Валентин. Това е така, поради научни открития, според които динята съдържа компоненти, които доставят виагра ефекта на кръвоносните съдове в тялото и дори повишават либидото.

Чрез химични съединения е открито, че благотворните съставки на динята и на други плодове и зеленчуци са биоактивни и биха могли да въздействат на човешкото тяло за достигане на възбуда и добро здравословно състояние.

В динята се съдържат веществата ликопен, бета каротин и цитрулин, чиито полезни функции все още се разучават. Посредством тези съставки динята има способността да успокоява кръвоносните съдове, което се постига и с ефекта на виаграта.

Учени твърдят, че при консумация на диня, цитрулина се превръща в аргинин в централните ензими. Аргининът е аминокиселина, която въздейства на сърцето и на кръвообращението по особен начин и поддържа имунната система в добро състояние.

Взаимодействието между цитрулина и аргинина могат да повлияят на сърцето и на имунната система по много особен начин - поддържат ги здрави и силни. Също така е доказано, че връзката между тези две вещества се отразява изключително добре на хора, страдащи от затлъстяване и някои форми на диабет.

Диня

Съществуват много физиологични и психологични фактори, които биха могли да причинят импотентност. Аргининът повишава азотния оксид в кръвоносните съдове, отпуска ги и се достига до почти същия ефект, както при виаграта. Увеличаването на азотния оксид се отразява благоприятно на тези, които страдат от ангина или високо кръвно налягане и други сърдечно-съдови проблеми.

Според научни изследователи динята може да не е толкова специфично вещество като виаграта, но със сигурност е един добър заместител и помощник за релаксирането на кръвоносните съдове, без каквито и да е лекарствени медикаменти.

Висока концентрация на цитрулин, предшественика на аргинина, е открита първоначално в кората на динята, а след това и във сърцевината. Тъй като кората на динята обикновено не се яде, двама учени се опитват да създадат и отгледат нов вариант на плода, при който цитрулинът ще се съдържа в по–големи количества в сърцевината, отколкото в кората на динята.

Други учени твърдят, че тъмно червената диня измества домата от неговото първо място по съдържание на ликопен. Почти 92% от динята са вода, но другите 8% са запълнени с ликопен, който е антиоксидант, предпазващ сърцето, простатата и кожата на човешкото тяло.

Преди време за ликопена, който е открит и в червения грейпфрут, се е смятало, че се съдържа единствено в доматите. Сега, обаче вече е известно че антиоксидантът се съдържа и то в голяма концентрация и в червената диня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest