Най-добрите тенджери и тигани

Тигани

Правилно избраните тенджери и тигани до голяма степен ускоряват приготвянето на храната. Избора на съдове за готвене е субективен, тъй като всеки има различни предпочитания.

Добре е да купите най-добрите тенджери и тигани, които може да позволи семейният бюджет. Преди да купувате тенджери и тигани, помислете кои размери са ви наистина необходими.

По-качествените тенджери и тигани са и по-скъпи, но те си струват парите, защото имат по-дълъг живот и храната, приготвена в тях, е доста по-вкусна.

Тенджери

По-евтините тенджери с некачествен емайл бързо се развалят, а не е добре за здравето да се готви в тенджери, на които емайлът се е отчупил.

Най-добрите тенджери и тигани са тези, които са произведени от висококачествен материал.

Загорял тиган

Много са добри тези които са направени от чугун и са емайлирани, както и тези без емайл, но с високо качество на материала. Чугунените тенджери и тигани обаче имат недостатък – те са много тежки. Но в чугунен съд с емайл продуктите при запържване получават апетитна хрупкава коричка, а при варене или задушаване топлината се разпределя равномерно.

Медните тенджери и тигани са с голяма топлопроводимост, но е трудна за поддръжка. Алуминиевите съдове също са с добра топлопроводимост, но алуминият дава реакция с кисели продукти като например домати.

Домакински съдове

Тенджерите и тиганите от неръждаема стомана са перфектни от гледна точка на реакция с храната, но не са с добра топлопроводимост. Затова се смята, че най-добрите тенджери и тигани са тези, които са направени от неръждаема стомана, на която дъното и стените са направени от няколко слоя.

Съдовете от много слоеве за перфектни за готвене, тъй като съдържат алуминий, но не на повърхността. Благодарение на това имат добра топлопроводимост.

В резултат на това продуктите не влизат в реакция, защото се докосват до неръждаемата стомана, а алуминият спомага за равномерното нагряване на хранителните продукти. Такива съдове се почистват много лесно, но недостатъкът им е че са доста скъпи.

Тенджерите и тиганите с тефлоново покритие са перфектни за готвене, но трябва да се избират само съдове от проверени марки, защото се продават и такива, които бързо са олющват и след това трябва да се изхвърлят.

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати