Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кaто става дума за здравословно хранене, хората избират лютите чушки

Кaто става дума за здравословно хранене, хората избират лютите чушки

AdminAdmin
Администратор
95442k
Люти Чушки

Лютите чушки са ни познати от преди около 6000 години и сега те завладяват света на медицината като буря. Те притежават внушително количество полезни за здравето съставки и ефекти и затова е време да ги включим в нашия хранителен режим.

Повечето автентични мексикански ястия са наречени на различните видове люти чушки, като джалапено, поблано или просто чили, всички вършат работа. Някои от сандвичите в близкия магазин са овкусени с червен пипер или просто намазани с паста от чушка.

Даун Джаксон, доказан диетолог и автор отбелязва, че хората трябва да бъдат много креативни при включването в диетата си на тези малки зелени, червени и жълти зеленчуци. Според нея натуралната медицина и особено свързана с чушките е много вълнуваща, тъй като хората вече притежават тези зеленчуци в шкафовете си.

Първото, което трябва да се каже, че тези зеленчуци са изключително вкусни и ароматни. Също така лютите чушки съдържат съставка наречена капсаицин, който е антиоксидант и също извършва антивъзпалително действие, намалява риска от сърдечни болести и е много подходящ при хора страдащи от артрит. Като цяло лютата чушка е един изключително вкусен и полезен зеленчук.

След направени проучвания е доказано, че яденето на една чаена лъжичка много лют червен пипер след всяко хранене изгаря по 15 калории.

Чили

Джаксон е изключителна любителка на лютия червен пипер и тя предлага няколко начина по които може да се включи тази подправка във всяко ядене.

Прибавянето на лютивата подправка към соса на спагетите е един от начините. Друга рецепта, която се предлага е приготвянето на купа с пуканки и наръсването им с червен лют пипер. Ето и идея за пикантен десерт: смесете купичка нискомaслено шоколадово добре изстудено кисело мляко с малко лют червен пипер.

Силата на растението не е изненадваща за диетолозите. Лютите чушки са феноменални за човешкото тяло и хората, занимаващи се със съставянето на хранителни режими се осланят на действието на зеленчука за да постигнат оптимална кондиция на тялото.

Лютите чушлета са много полезен зеленчук, няма спор в това, но не всеки може и обича да консумира пикантни храни.

Джаксон казва, че консумирането на люти чушки е изключително полезно за човешкия организъм, за предпазване от болести и за борбата с тях.

Според нея при непрестанни опити да се консумират чушките, дори и при хора, които не обичат пикантни храни, в един момент те ще станат неизменна част от вашето меню и вие ще ги обикнете до толкова, че няма да можете без тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest