gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Лимонов сок с кафе срещу махмурлук

Лимонов сок с кафе срещу махмурлук

Махмурлук

Махмурлукът може лесно да с пребори с изпитани средства. За да се отървете от махмурлук, можете да използвате лимони и кафе. Това е изпитана рецепта, която ще ви избави от неприятните симптоми на махмурлука.

Всеки знае, че при махмурлук се усещат много неприятни симптоми: силно главоболие, гадене, болки в мускулите и ставите, може да се стигне и до стомашно разстройство.

Лимонът и кафето са средства, които помагат на организма много бързо да излезе от неприятната фаза на махмурлука, без допълнителни неприятни вкусови усещания. Неприятно ще бъде само за тези, които не могат да пият горчиво кафе.

Кафе

Една от най-лесните рецепти срещу махмурлук с кафе и лимонов сок се прави по следния начин: изстисква се сокът на един лимон, добавя се една чаша горещо силно кафе и се пие без добавяне на захар или мед.

Лимонът, който е богат на витамин С, спомага на организма да се справи с последиците от вчерашното прекаляване с алкохола, а кафето допълва коктейла с енергия и бодрост.

Лимонов сок

Лимонът спомага за ускоряването на метаболизма и клетките започват да получават повече кислород. По този начин токсините напускат тялото по-бързо.

Можете да направите коктейл срещу махмурлук с кафе и лимон и по друг начин. Той е подходящ за тези, които предпочитат да пият сладки напитки.

Необходима ви е една чаша силно горещо кафе. В нея пуснете пет резенчета лимон и добавете две чаени лъжички захар. Добавете половин чаена лъжичка коняк.

Не се препоръчва пушене на цигари 20 минути след изпиване на коктейла, защото е възможен обратен ефект. Още докато пиете отрезвяващия коктейл, ще усетите сериозно облекчение на симптомите.

Ако страдате от язва, трябва да се посъветвате с лекар, преди да опитате от коктейла с лимонов сок, тъй като след натоварването от спиртни напитки може да се получи неприятност при контакта с лимоновия сок.

Ако страдате от високо кръвно, можете да замените силното кафе със силен черен чай. А ако не можете да пиете чай, използвайте лимонов сок с гореща вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати