Сушени ябълки - лесно и вкусно

Сушени ябълки и дюли

Сушените плодове са не просто полезната алтернатива на тортите и сладките. Те са полезни, засищащи глада и не на последно място вкусни. В тях не се съдържат емулгатори, нитрити, консерванти или оцветители.

В процеса на изсушаване могат и да загубят част от полезните си вещества, но ценните микроелементи като калций, желязо и магнезий, както и пектин в тях се запазват напълно.

Ако вече сте се убедили в ползата от консумацията на дехидратирани плодове тази рецепта за приготвяне на сушени ябълки в домашни условия със сигурност ще ви допадне. Нужни са само малко ябълки и желание.

Ябълки

Обелете плодове и ги нарежете на полумесеци. Ако не ви се занимава, просто ги измийте добре и ги нарежете. Поставете резенчетата една до друго в тава, дъното на която е покрита с хартия за печене. Не добавяйте мазнина.

Печете ги във фурна на 150 градуса до желаната от вас готовност. Не забравяйте от време на време да обръщате парченцата, за да могат да се изпекат равномерно от двете страни.

Може да добавите канела преди печенето, ако сте любител на подправката.

Така изсушените ябълки можете да консумирате директно, като да ги накиснете в студена вода преди консумация, за да се усвоят по-лесно от организма.

Може да си приготвите и ароматен чай като ги залеете с гореща вода и ги оставите да се задушат под похлупак за няколко минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
лили маринова
лили маринова
08.02.2013 20:29
чудесно е!не исушава устните.плътен цвят.харесва ми!
0
0