Здравословни ползи от сребърна вода

Сребърна вода

Хората от древни времена са открили лековитите свойства на среброто. Така например в древен Египет покривали раните на пострадалите с тънко сребърно фолио. Кожата бързо заздравявала, а среброто предотвратявало риска от инфекция. Подобни техники са били използвани в Индия, Рим и Китай. В съвремието ни американците имат практиката да поставят сребърна монета в млякото, за да удължат неговата трайност.

В края на 19-и век става ясно, че среброто е мощен дезинфектант, който унищожава бактериите много по-ефикасно от повечето почистващи препарати.

Приложението на този елемент днес е много по-усъвършенствано. Разчитайки на напредналите технологии, се използва най-вече като колоидно сребро с концентрация във вода или по-известната сребърна вода.

Във вода се отделят отрицателно заредени сребърни йони чрез електролиза от сребърния катод. Колко ще е наситено среброто във водата зависи от времето, в което е произтекла електролизата. Също така зависи и от силата на напрежението и тока в електродите.

Сребърната вода има много широко приложение - от дезинфекция на плодове и зеленчуци до промиване на рани и против редица заболявания. Влияе положително при отслабване на имунната система и спомага за бързото възстановяване след боледуване или след диети за отслабване.

Имайте предвид, че използването на сребърна вода не е напълно безопасно. При предозиране човек може да се разболее от аргирия, при което цветът на кожата му придобива зелен или син цвят.

Списъкът на болестите, за които се твърди, че приемането на сребърна вода помага, е почти безкраен и наброява близо 650 различни болести.

Вода

Сребърната вода може да се окаже лековита срещу вируси, гъбички и бактерии вътре в организма, но тя е и изключително ефикасна при третиране на някои кожни проблеми, отворени рани и язви и различни инфекции на кожата. Облекчава и при ужилвания или ухапвания от насекоми и изгаряния.

Сребърна вода при акне

Ако се прилага като допълнение към диетата, необходима за лекуването на акне, е задължително няколко пъти дневно да измивате и почиствате кожата си със сребърна вода. Тя ще ви бъде незаменим помощник. Използвайте я върху чиста кожа, втривайте и масажирайте лицето си няколко минути с пръсти или напоен фин памучен тампон.

Може да прилагате този метод както по време на лечение на акне, така и като превантивна мярка за появата на ново.

Сребърна вода при отслабване на имунната система

Отслабването на имунната система е често срещано явление особено след зимните месеци и при настъпването на пролетта. Динамичният начин на живот, стрес и неправилното хранене също оказват своите негативни нюанси.

Имунитетът ни се срива още след тежко боледуване и прием на антибиотици. В такъв моменти сребърната вода ще се окаже добър помощник. Някои експерти наричат сребърната вода втора имунна система заради свойството ѝ да помага възстановяването на отслабналия ни имунитет и да пречи на заболяванията да се развият в организма ни. Все пак не разчитайте изцяло на сребърната вода и винаги се консултирайте с лекар, преди да започнете самолечение.

Сребърната вода помага още при алергии, апендисит, артрит, инфекции на пикочния мехур, отравяния на кръвта, изгаряния, холера, колит, конюнктивит, цистит, пърхот, дерматит, диабет, дизентерия, екземи, енцефалит, гастрит, гонорея, сенна хрема, херпеси, хламидия, лошо храносмилане, малария, менингит, пневмония, ревматизъм, ринит, възпаления на очите, ушите, устата и гърлото, херпес Зостер, стомашни инфекции, сифилис, кандидоза, инфекции на щитовидната жлеза, възпаление на сливиците, брадавици, гъбички, бяло течение, магарешка кашлица и още много.

И още веднъж дебело подчертаваме, че въпреки безспорните качества на сребърната вода, тя не трябва да се използва самоцелно и без наблюдението на медицинско лице.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати