Вкусни плънки за пиле и кокошка

Пълнено пиле

Пилешкото месо е най-лесно за готвене, защото се нуждае от малко термична обработка. Може да бъде приготвено на фурна, пържено, като супа или яхнии, както и пълнено. Пълненото на пиле или кокошка са лесни за приготвяне, стига да сте подготвени с продукти за плънката, както и с игла и конец, за да го зашиете, след като го напълните.

Вкусен избор, за да направите пълнено пиле е като към плънката добавите някакво по-мазно месо. Може да сложите бекон или някакво по-блажно месце, тъй като пилешкото е сухо месо, това ще придаде сочност на плънката и месото. Хубаво е също да добавите няколко парченца масло вътре в пилето, в противен случай рискувате плънката да остане суха и недостатъчно вкусна и сочна.

Добър вариант е да сложите моркови, грах, бекон, мащерка и царевица. Нарежете всичко на кубчета или на ивички, омесете хубаво с подправките и напълнете пилето или кокошката. Ако искате плънка без месо, просто не добавяйте бекона, вместо него сложете гъби и маслини.

Пълнена кокошка

Друг вариант е да сложите топене сирене, кашкавал, няколко лъжици пармезан и отново някаква шунка или бекон, ако обичате гъби сложете и шепа от тях. Те ще придадат интересен аромат на пилето. Ако сте привърженик на солено-сладкия вкус, добавете и малко стафиди, които предварително сте оставили във вода за няколко часа, за да се надуят.

Плънка със сини сливи, гъби и ориз, подправена с малко сол и черен пипер, пък ще ви хареса заради особената смесица между сините сливи и ориза.

Ако кокошката ви е домашна, значи разполагате и с вътрешностите. Ще стане страхотна плънка с помощта на воденичката, сърцето и дробчето нарязано на ситно. Добавете 1 к.ч. ориз и малко лук, запържете всичко това в тиган и добавете вода, за да набъбне ориза. Сложете и черен пипер. Преди да сложите плънката в пилето, намажете вътрешността му със сол.

Плънки за пиле

С картофи, нарязани на ситно като за мусака, добавете ситно накълцан чесън и копър. Омесвате продуктите и пълните пилето. Като не бива да забравяте да слагате масълце от време на време докато пълните.

Ако разполагате със свинско месо, по-мазно, може да направите и плънка с него. Необходимо е да нарежете свинското на много ситни парчета, след което сложете 1 яйце, масло, черен пипер, 1 с.л галета и подправка по ваш вкус. Объркайте всичко това и напълнете пилето или кокошката.

Свинското месо ще се овкуси и ще поеме от аромата на пилешкото.

Нестандартната плънка за пиле може да включва маскарпоне, 3 скилидки чесън, 1 ч.л розмарин, черен пипер, 1 с.л кора от лимон, сол и магданоз. Ако желаете може да замените маскарпонето с крема сирене. Количеството на всичко зависи от големината на пилето, но около 200 г крема сирене ще ви стигнат.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати