Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Най-добрите кремове за бисквитена торта

Най-добрите кремове за бисквитена торта

Бисквитена торта

Бисквитената торта е може би най-лесният и вкусен домашен десерт. Можете да си го приготвите по толкова много начини – да използвате достъпни продукти, а ако искате нещо по-специално, винаги може да импровизирате.

Рецептите за бисквитена тора са много – крем с мляко, може и с вода, плодове за украса. Да не забравим и задължителното напояване на бисквитите с прясно мляко или компот.

Най-лесният крем е млечно-яйчен крем. За да си го направите, са ви необходими 1 л прясно мляко, 3 яйца, ванилия, 1 ч.ч захар, 50 г масло.

Смесвате яйцата с размекнатото масло, след което прибавяте ванилията и изсипвате всичко това в топлото мляко. Оставяте на котлона да се сгъсти, но трябва да го бъркате постоянно, за да не загори. След това заливате предварително наредените и потопени в прясно мляко бисквити.

Бисквитена торта с пудинг

После слагате втори пласт бисквити и отново крем. Отгоре може да го украсите с шоколадови пръчици или да сложите резенчета плодове.

Много лесен начин е да купите сладкарска сметана и да добавите към нея разтопен шоколад, разбира се може и течен. Обърквате ги, слагате натрошени на ситно ядки или кокосови стърготини и заливате бисквитите. За да не станат сухи, предварително ги потопете в нес кафе, но само за секунда, защото много ще се напоят. Отново ред бисквити, ред крем, докато свърши.

Всъщност домакините най-често я приготвят с готово нишесте на прах, което прибавят към захар и горещо прясно мляко. Може да направите крема и така, но също и да добавите 2 жълтъка към сместа и 1 с.л мед.

Кремът, направен по този начин ще бъде доста по-рядък и няма да се налага да топите предварително бисквитите. Ако използвате смес за нишесте или пудинг, може да си купите каквото искате – не е задължително да бъде ванилия.

Крем за бисквитена торта

Нещо малко по-различно като предложение, но също вкусно е да си направите крема със сладкарска сметана и кисело мляко. Сметаната да бъде 300 грама, а млякото да е цедено и около 150 г.

Хубаво ги смесете и добавете 3 с.л кафява захар, разбийте с миксер. После сложете сладко – може да бъде каквото желаете, нашето предложение е сладко от боровинки. След като кремът хубаво се обърка, започнете да редите бисквитите и крема.

И едно предложение извън кремовете – ако искате да направите тортата не само вкусна, но и много интересна, купете си два цвята бисквити – какаови и млечни и редете ред кафяви, крем, ред бели или шахматно наредени.

Подходящи още за бисквитена торта са класическия маслен крем, Баварски крем и карамелен крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
411
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Веска Станева
ne vijdam na4in da sgastite na krem 1. litar prqsno mlqko s 3 qiza i 1 4a6a zaxar.i 50 gr.maslo.ma va tova krem li 6te e ili boza
4
2
Криси
Криси
13.09.2013 21:20
Горещо препоръчвам крема с кисело мляко, аз лично го правя само с кисело мляко и конфитюр/сладко, но става уникално вкусно, свежо и различно. На който съм я правила не ще и да чуе за друга бисквитена торта :)
6
3
Искра
Искра
07.03.2013 17:34
Тортата ми с яйчен крем стана страхотна! Сложих и орехи отгоре :)
0
5