gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайната на сочната домашна пица

Тайната на сочната домашна пица

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Рецепти за пица
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Сочна домашна пица можете да приготвите с помощта на правилен подход към създаването на основата и на плънката на пицата.

Перфектното тесто за пица трябва да е не по-дебело от половин сантиметър, а ръбовете й трябва да са дебели около 2 сантиметра, но не повече.

За да стане пицата сочна и тестото да поеме плънката, тестото не трябва да се разточва, а да се издърпва с ръце, докато стане кръгло и тънко. Оставя се да почине и след това се слага във фурната.

Пица

Но преди това тестото се намазва с доматен сос, следва плънката и се получава наистина сочна и вкусна домашна пица. За да направите перфектната сочна пица, са необходими следните продукти за тестото: 2, 5 чаши брашно, 1 чаша топла вода, половин чаена лъжичка сол, 1 супена лъжица зехтин, половин кубче мая. За плънката: 250 грама млени или ситно нарязани обелени домати, 2 скилидки чесън, 125 грама моцарела, 1 китка босилек.

Върху масата се изсипва брашното, в средата му се прави кладенче и в центъра на това кладенче се слагат солта, зехтинът и маята. Водата се добавя постепенно и всичко се разбърква внимателно.

След като тестото стане гъсто, се меси 10 минути, за да стане еластично. Покрива се с кърпа и се оставя за 30 минути. Фурната се включва на 250 градуса.

Чесънът се нарязва на ситно и се запържва, добавят се доматите и половината китка босилек, нарязан на ситно. Добавят се малко сол и черен пипер на вкус, всичко се разбърква, котлонът се намалява и плънката се задушава на бавен огън 20 минути.

Тестото се омесва отново и с помощта на издърпване се прави кръг. Можете да разделите тестото на две части и да направите две отделни пици. Не е задължително основата за пицата да представлява идеален кръг.

Домашна Пица

Върху пицата се намазва плънката – тук не е необходимо предварително намазване с доматен сос, тъй като той е част от плънката.

Плънката се разпределя така, че да остане свободно тесто 1 сантиметър от края. Върху плънката се нареждат филийките нарязана моцарела и останалият босилек – на листенца. Пицата се пече 10 минути.

Можете да направите сочна пица с бекон. Необходими продукти: 350 грама тесто за пица, 3 домата, 2 супени лъжици доматено пюре, половин чаена лъжичка сушен босилек, 2 супени лъжици зехтин, 1 яйце, 50 грама кашкавал, 100 грама бекон.

Доматеното пюре се смесва с босилека и 1 супена лъжица зехтин и с тази смес се намазва основата за пицата. Върху нея се разпределят нарязаните на филийки домати и тънко нарязаният бекон. Яйцето се разбива с 1 супена лъжица зехтин и се излива върху пицата. Поръсва се с настърган кашкавал. Пече се 20 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
лиляна
лиляна
24.02.2015 00:31
рецептата за домашната пица е добра плънката се прави по избор каквото обича .
0
0
Димов
Димов
12.04.2014 19:25
Нямам думи това с бекона е много яко!
0
0