gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Весели сандвичи за детски рожден ден

Весели сандвичи за детски рожден ден

Детски сандвичи

За рождения ден на детето се подготвяме подобаващо, особено ако правим парти у дома. За малчуганите винаги трябва да има храни и напитки, защото енергията, която изхабяват в игри и забавление трябва да се връща на момента.

Най-добре е нещата, които правим за детското парти да са съобразени с мъничетата – тоест да се поинтересуваме дали някое от децата не страда от алергия и дали няма непоносимост от някоя от храните, които сме предвидили. След като сте уточнили това с родителите на децата, които ще присъстват на празника на вашето отроче, е време да развихряте фантазията си и да започвате да мислите различни интересни начини за украсяване на сандвичите.

Може да направите малки сандвичи с помощта на франзели. Украсата по тях може да бъде изключително разнообразна и ефектна. Може да направите калинка с помощта на парче салам, разделено на две, маслини, масло или маргарин, кашкавал или топено сирене.

Хапки

Как да направим калинка?

- Намазвате филията с каквото сте решили и слагате кашкавал, а върху него добавяте парчето салам, което е разделено на две, но в основата си е свързано. След това върху двете крилца (салама) добавяте парченца маслина за точици, слагате едно по-голямо парче и в основата (като глава) и сандвичът е готов. Можете да направите същото и с домат, вместо салам. Като в основата, преди да добавите домата, сложете няколко стръка магданоз или маруля, за да изглежда, че калинката е върху трева.

Как да направим лице?

Сандвичи за рожден ден

- Друга идея е да сварите яйца, след което да ги нарежете на кръгчета – тях вече може да използвате като очи, а за уста да сложите парче домат, което ще изглежда като усмивка. За да добавим и мустаци – над доматчето сложете стръкче магданоз. За зеници на окото (яйцето) използвайте парче маслина.

Как да си направим светофар?

- Трябват ви три цвята – червено, зелено, жълто. Ние предлагаме да използвате за червено – домат, лютеница, рулца от раци; за зелено – копър, маруля, зеле, магданоз, салата; за жълто – най-подходящ изглежда сварения жълтък.

Сандвичи с различни форми

- Ако разполагате с формички за сладки, може да направите сандвичите в определени форми. Само, че за целта ви трябват една и съща форма в различни размери – целта е да изрежете филията голяма, а всяко следващо нещо, което редите отгоре й, да бъде по-малко и в същата форма. Например сърчица, мечета и т.н. Разбира се, сандвичите в определена форма могат да бъдат и с една големина.

Детски сандвичи

Как да направим мишка?

- С помощта на половин сварено яйце можете да направите мишка. Намажете филията с масло или маргарин и отгоре сложете кашкавал – след това върху кашкавала поставяте половинката яйце, с жълтъка надолу. Върху белтъка слагате две парчета маслини и уста, а за уши използвате две малки триъгълни парчета шунка. Тя е подходяща и за опашка на мишлето.

Бухал или просто пиле с големи очи – кой, както го вижда

- Следващото ни предложение е да направите бухал. Нужно ви е голямо и кръгло парче салам, което слагате върху предварително намазаната филия. Отгоре добавяте две парчета (кръгли) краставица, а върху тях слагате част от маслини. За вежди използвайте или половин парче краставица нарязано на ленти, като в основата не бива да режете. Другият начин е с парче салата, маруля или магданоз. За крачета и крилца, които може да добавите точно под края на салама и съответно в страни (за крилата) използвайте листа от магданоз – по едно листенце за всяко краче и крило.

Хубавото е, че може да използвате всичко, каквото се сетите, а продуктите не са специални. Всичко, с което разполагате и е подходящо за сандвичи – лютеница, пастет, майонеза, топено сирене, моркови, репички, зелени или черни маслини, салам, шунка или луканка. Можете да си измислите ваши форми, с които ще изненадате детето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 6
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати