gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ананасът пречиства дробовете

Ананасът пречиства дробовете

DesislavaDesislava
Новак
217468
Ананас
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.
33.75 лв.
Виж ››

Дробовете ни са едни от най-ценните органи, защото без тях нямаше да бъдем в състояние да дишаме въздуха, който снабдява кръвта с кислород. Самият акт на дишането е сложен процес и за това е много важно да се грижим за белите си дробове. Диета с ананас има за цел да ви помогне да поддържате белите дробове силни и здрави.

Пресен ананас

Яжте по два пресни ананасa всеки ден. Ананасите са много полезни за белите дробове, защото те съдържат ключови хранителни вещества и ензими, които помагат за подобряване на циркулацията на кръвта към белите дробове.

Пресен Ананас

Яжте ананас на закуска, обяд и вечеря, в допълнение към други здравословни храни. Бъдете сигурни, че ядете ананаса най-малко 30 минути преди другите храни, за да дадете време на организма за храносмилане на ананаса като първа храна.

Вашето тяло се нуждае от ензима бромелаин, за почистване и детоксикация на храносмилателната система и белите дробове. Продължете да ядете ананас всеки ден толкова дълго, колкото смятате, че е необходимо да детоксикацията на белите дробове, а и дори и да не спирате той няма да ви навреди.

Сок от Ананас

Сок от ананас

Пийте по четири чаши суров сок от ананас дневно. Можете да постигнете още по-голям резултат от ананасената диета чрез пиене на ананас и ябълков сок в допълнение към яденето на пресни ананаси. Избягвайте да купувате този сок в магазина, защото много от купените сокове съдържат захар и други добавки. Вместо това, използвайте вашата сокоизстисквачка, за да направите сок у дома.

Сокът е много сладък и удовлетворяващ жаждата. Може дори да почувствате една приятна изненада от прилив на енергия, идващата от естествените захари в този плод.

Пиене на Вода

Когато пиете сок фибрите са отстранени, така че тялото ви абсорбира за много по-кратко време полезните съставки на този божествен плод, отколкото ако ядете плодовете цели. Целите плодове, включително ананасите, съдържат фибри, което помага на захарта да се обработва много по-бавно.

Хидратация

Пийте осем до десет чаши чиста вода всеки ден. Тялото ви се нуждае от вода, за транспортиране на хранителните вещества към клетките, където те са необходими. Водата също така премахва токсините.

Диетата с ананас може да бъде още по-ефективна, когато се пие много вода. Избягвайте чешмяна вода за пиене, защото обикновено съдържа хлор. Хлорът не е полезен за белите дробове и за пикочните пътища.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest