Съвети за украса на салати

Салати

Украсяването на салатата и изобщо на храната е почти толкова съществено, колкото самото приготвяне. Когато освен вкус има и вид, ястието определено е по-добро и му се наслаждаваме повече.

Първото ни предложение за украса е на салата от бяла ряпа – настържете я, овкусете я и я наредете в голяма чиния или плато. Отгоре нареждате парчета маслини в кръг, по най- външния ръб на салатата. След това отново с помощта на маслини направете стрелки на часовник, като идеята е да ги наместите на някой час.

За подложка на часовника можете да използвате каквато и да е салата. Ако идеята с маслините не ви е достатъчно атрактивна, изрежете няколко ленти от пиперка и ги наредете като римски цифри съответните часове. Стрелката също може да бъде от най-различни зеленчуци.

Украса на Салати

Следващото предложение за декорация е за шопска салата. Нарязвате си на шайби и продуктите, нареждате ред домати, отгоре и малко по-навътре краставица – на същия принцип отново домат. Така, докато свършат продуктите.

В отделен съд си настържете сиренето и нарежете лука и посипете в края на зеленчуците. Най-отгоре на салатата трябва да има 3 – 4 парчета домат или краставица. Вземате няколко броя метални шишчета и в частта, където е ухото на шишчето, увивате няколко от обелките краставица.

Важно е да ги белите на по-тънко и на парчета. След това нанизвате по целия шиш обезкостени черни маслини. Забучвате най-отгоре на салатата и поднасяте. Стават като палмички.

Салатна Украса

Още едно много ефектно предложение – можете да си подредите салатата като резен диня. Необходими са ви зелен бял, червен и черен цвят. Ние предлагаме да използвате краставица, сварено пилешко с майонеза, домати и маслини. Настъргвате краставицата и я оформяте като динена кора, отвътре слагате смесените пилешко и майонеза.

След това редите парчета домат – хубаво е да нямат вътрешност, защото иначе ще пуснат сок и ще развалят вида на салатата. Като финал сложете няколко половини маслини върху доматите – играят ролята на семките.

Ако просто искате да си направите различни форми от зеленчуци – започнете с роза от домат. Трябва ви много остър нож, твърд, но узрял домат. Започвате да белите домата спираловидно и внимателно – опитвайте се да е равномерно.

След това развийте онова, което вече обелихте като меката част на зеленчука, трябва да бъде към плота – започнете с онази част, която е от основата на домата. После започнете да увивате постепенно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати