Гнилата хранителна индустрия

Пазаруваме

Причината хранителната индустрия да е „гнила” са химикалите и пестицидите, с които се обработват изначалните продукти. Да, на външен вид те изглеждат добре, по-дълго се съхраняват, но от вътре са пълни с отрови за човешкия организъм.

Плодовете и зеленчуците които са на пазара, не само че не помагат, а напротив – вредят на здравето ни. Всеки от нас е съзирал странните по вид и форма плодове и зеленчуци, от които се носят странен мирис или пък обратното – има пълна липса на такъв.

Вкусът им е или неестествен и бие по-скоро на нещо съвсем друго от очакваното, или имаме чувството, че сме захапали парче пластмаса. Да не говорим за редица ябълки, марули, салати и др., чиито размери плашат малките деца и някои вече пораснали такива.

Супермаркет

За никого не са тайна използваните нитрати, пестициди и химични средства, при производството на богатата гама от продукти, предлагани на пазара.

Ако вземем например плодовете, особено вносните, ще достигнем до неоспоримото заключение, че за да издържат на дългия път, са преминали през обработка с 5-6 вида химикали. Тези химически вещества остават в кората и в меките части под нея. А оттам – директно в организма ни.

Плодове и Зеленчуци

Реално погледнато, на Земята почти не съществува жив организъм, в който да не се съдържат пестицидни остатъци. Проблем с тях няма, стига да не се натрупват в организма. Но действието им върху човешкия организъм е коварно, защото те се излъчват много бавно от него, като постепенно се натрупват в мастната тъкан.

А тя участва в изграждането на всички органи. И когато са в големи количества, пестицидите се превръщат в отрова, която прониква на клетъчно равнище, като увреждат една от най-важните функции на клетката -окисляването и произвеждането на енергия.

В земеделското производство пестицидите са неизменна част. До някаква степен това е оправдано, тъй като при многото вредители и болести по растенията реколтата би била твърде слаба и недостатъчна за изхранване на населението. Но това не оправдава прекомерната им употреба.

Хранителната ни индустрия отдавна е отровена. Мина времето, когато ни залъгваха, че не е така. Сега е времето, да вземем нещата в свои ръце и да променим фактите.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати