Вкусни рибни предястия

Рибни предястия
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Няма спор - добре приготвените рибни деликатеси и предястия с риба са отличен избор, когато искате да очаровате някого с кулинарните си умения и гастрономичния си стил. Затова подбрахме за вас мини рецептурник с няколко вкусни предложения за предястия с риба.

Пълнени скариди с месо от миди и вкус на шери

Необходими продукти:

0.5 кг. скариди - неварени, 3/4 чаена чаша строшени солени бисквитки, 3 супени лъжици масло, 180 гр. смлени миди, 2 супени лъжици ситно нарязан магданоз, 1/8 чаена лъжичка чесън на прах, сол и черен пипер на вкус, 1/3 чаена чаша шери (сухо или сладко), клончета магданоз за гарниране, лимонени резени за украса.

Скариди

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 170 градуса. Обелете скаридите, оставяйки опашки им. С помощта на остър нож разрежете скаридите по вътрешната крива или около корема на половината път, оставяйки опашките прикрепени. Натиснете скаридата така, че да има формата на пеперуда.

В средно голяма купа комбинирайте бисквитените трохи, маслото, смлените миди (включително течността от тях), магданоза, чесъна на прах, солта и черния пипер на вкус. Напълнете всяка от скаридите с мидената смес. Подредете пълнените скариди в голяма тавичка и изсипете шери около тях.

Пече се около 10 до 15 минути или докато скаридите са непрозрачни. Извадете ги от фурната. Гарнират се с пресен магданоз и лимонови резени. Сервирайте ги топли.

Пушена сьомга с каперси и лук

Сьомга с каперси

Необходими продукти:

250 гр. пушена сьомга, 1 супена лъжица студено пресован зехтин, 1 с.л. малки каперси- изцедени, прясно изцеден лимонов сок на вкус, 3 супени лъжици смлян пресен лук, 1 супена лъжица смлени пресни листа от босилек, сол и прясно смлян черен пипер на вкус, лимоново резени за декорация.

Начин на приготвяне:

Нарежете сьомгата на кубчета. В средно голяма купа смесете парчетата от сьомгата, зехтина, каперсите и лимоновия сок. Добавя се 1/2 от лука и босилека, а след това подправете със сол и черен пипер. Направете купчинка от сместа в атрактивна купа, поръсете с останалите лук и босилек. Украсете с лимоновите резени.

Сервира се на филийки препечен хляб, на препечени кръгчета ръжен хляб, на нарязан и препечен хляб от франзела или на бисквити.

Бяла риба с италианска галета и горчица

Необходими продукти:

500 гр. риба (бяла риба, може и треска), сварена и обелена от люспите, 1 и 1/2 чаена чаша меки хлебни трохи, 1 средно голяма глава лук - нарязана, 3 яйца, 3 супени лъжици вода, 2 супени лъжици майонеза, 1 и 1/2 чаена чаена лъжичка суха горчица, 1 чаена лъжичка сух магданоз, 3/4 чаена лъжичка сол, 1 и 1/2 чаена чаша италианско подправени сухи трохи, 2 супени лъжици олио за готвене, сос Тартар по избор.

Необходими продукти за италианските подправени трохи:

Риба с галета

2 италиански хляба, 2/3 чаена чаша настъргано сирене Пармезан, 1 супена лъжица италиански подправки, 2 ч.л. чесън на прах, 2 супени лъжици сушен магданоз, 1 чаена лъжичка сух риган, 1 чаена лъжичка сух босилек, 1/2 чаена лъжичка черен пипер (по желание).

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на четвъртинки и го оставете да поизсъхне за 1-2 дни (или пробвайте да го изсушите, като го запечете леко в тостер).Нарежете готовия хляб на малки кубчета и го изсипете в кухненския робот. Разбийте, докато се получат фини трохи. Поставете галетата в купа и добавете към нея всички останали съставки, а след това ги разбъркайте леко.

Основна рецепта:

В купа смесете първите девет съставки, разбъркайте ги добре. Оформете топчета от сместа, добавяйки допълнителна вода, ако е необходимо и ги оваляйте с хлебните трохички. В голям тиган на средно висока температура запържете топчетата в мазнината за 4-5 минути от всяка страна или докато леко покафенеят. Сервирайте ги се със сос Тартар по желание.

Рибени пирожки от картофено пюре

Рибни точета

Необходими продукти:

1/2 чаена чаша нарязана студена риба, 1/2 чаена чаша студено картофено пюре, сол, черен пипер и лук на прах, 1 яйце - разбито, 1/2 малка глава лук - настъргана, брашно, олио за пържене.

Начин на приготвяне:

Накъсайте месото на рибата и го смесете с картофеното пюре и подправките. Добавя се разбитото яйце и лука. Набрашнете ръцете си и оформете малки топчета. Поръсете ги с брашно и ги запържете в загорещената мазнина. Сервират се топли.

Скариди с чесън и пипер

Необходими продукти:

3 супени лъжици смлян чесън, 2 супени лъжици студено пресован зехтин, 1/4 чаена чаша лимонов сок, 1/4 чаена чаша смлян пресен магданоз, 1/2 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка черен пипер, 600 гр. варени скариди.

Скариди в масло

Начин на приготвяне:

Запържете кашичката чесън и зехтина в малък тиган на умерен огън, докато се пусне ароматът му- около 1 минута. Добавете лимоновия сок, магданоза, солта и черния пипер. Излейте този сос върху скаридите в голяма купа. Оставете предястието да се охлади преди да се поднесе.

Риба-меч с чесън и орехи със сос "Таратор"

Необходими продукти:

1 филия хляб с отстранени корички, 3/4 чаена чаша орехи, сок от 2 лимона, 3-4 нарязани скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус, 1/2 чаена чаша зехтин, 1 кг. филе от риба-меч, малко брашно.

Начин на приготвяне:

Направете сос "Таратор". Намокрете хляб в лимонов сок и го поставете в кухненския робот. Добавете кедрови ядки, нарязан чесън, сол и черен пипер и разбъркайте, докато съставките се съчетаят. Бавно изсипете и зехтина, докато сосът стане с консистенция на майонеза. Той може да се запази до 3-5 дни, ако стои в хладилника.

Нарязваме рибата- меч на големи кубчета и подсоляваме добре. Изсипваме в тиган 4 супени лъжици зехтин на средно-висока температура за около 2-3 минути. Междувременно овалваме кубчетата риба-меч в брашно. Когато мазнината вече е достатъчно гореща, намалете температурата на средни стойности и изпържете рибата.

Обърнете кубчетата от всички страни за 1-2 минути и пържете, докато покафенеят. Сервирайте предястието топло със сос "Таратор", няколко резена плосък хляб и нарязани кисели краставички.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати