gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ароматът на зехтин ни помага да отслабнем

Ароматът на зехтин ни помага да отслабнем

Зехтин
Кана с преса за кафе и чай  600 мл
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
Виж ››

Вечният въпрос на жените – как да отслабнем, вече вълнува и голяма част от мъжете. Превърнало се е в постоянна тема и може би заради това непрестанно се появяват нови и нови диети и всякакви безумни режими с едничката цел да свалим няколко килограма.

Основен проблем при закръглените хора е, че не могат да спрат да се хранят – нямат граница на ситост. Според учените има продукт, който много често използваме в кухнята и който може да ни помогне в борбата с постоянния глад.

Аромат на зехтин

Изследване доказва, че ароматът на зехтин ни помага да се чувстваме сити за по-дълго време през деня. Резултатите от това проучване са публикувани в британски сайт.

Оказва се, че зехтинът е всичко друго, но не и вреден за нашата фигура, дори напротив. И този продукт се нарежда до останалите, които ни помагат да поддържаме теглото си и да храним правилно с не обилно количество храна.

Изследването се е провело от група специалисти във Виена и в Мюнхен. Събрани са известен брой доброволци, които да участват, а от тях се изисквало всяка сутрин да изяждат по 500 г кисело мляко. Хората са разделени на две групи – едната от тях хапвала само мляко сутрин, а другата група го смесвала с малко зехтин.

Ползи от зехтин

Установено е, че онези от доброволците, които слагат и зехтин в млякото си, се хранят с 200 калории по-малко на ден. Причината отново е в това, че зехтинът оставя чувство на ситост.

Неговите ароматни съединения успяват да ни създадат чувство на ситост и съответно да приемаме по-малко калории дневно. Освен това маслиновото масло ускорява метаболизма, твърдят учените.

Направени са различни тестове на кръвта, от които става ясно, че благодарение на зехтинът, хормонът на щастието в организма на човека се покачва. Серотонинът (хормонът на щастието) от своя страна способствал хората да се засищат с по-малко количество храна.

Учените смятат, че благодарение на резултатите от това изследване ще могат да създадат различни видове продукти, които ще помагат за регулирането на теглото по сходен на зехтина начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати