gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Еврика! Шоколад, от който не се пълнее

Еврика! Шоколад, от който не се пълнее

Диетичен шоколад

Вече има решение на дилемата: „Да хапна или не още едно парченце шоколад? “. Добрата новина за всички любители на кадифеното какаово изкушение дойде от Великобритания. Екип от учени изобрети шоколад, от който не се пълнее.

На някои може да им се струва, че това откритие далеч не е толкова важно за човечеството, като откриването на антибиотиците от Александър Флеминг, но нежната половина на човечеството може дълго да поспори за това.

Разработения в Университета Кеймбридж, Великобритания шоколад почти не се различава по цвят и вкус от традиционният продукт. Тогава къде се крие тайната на вкусното лакомство?

Шоколад

Екипът от учени, ръководен от д-р Стивън Боп, е успял да намали наполовина количеството на мазнини в шоколада. За целта е заменил какаовите и млечните мазнини с диетични плодови сокове.

Доброволци, нагърбили се с тежката задача да тестват вкусовите качества на новия шоколад, са били запленени от изтънчения му вкус, който гали небцето. Някои дори са го сметнали за твърде сладък.

„Добавянето на вода или витамин С, ще помогне да се коригира вкуса на шоколада така, че той за може да отговори на всички предпочитания на потребителите“ – обяснява британския специалист и допълва - „Само можем да се надяваме, че хранителната промишленост ще се възползва от постигнатите от нас резултати“.

Състав на шоколада

Диетичните качества на шоколада разработен от д-р Боп, далеч не са единствените му предимства. Иновационният продукт има и добавено ново вещество Coco-Lycosome, което има свойството да потиска глада и да ускорява до 20 пъти усвояването на флаванолите.

Освен на флаваноли, откритият от британските специалисти шоколад е богат и на антиоксиданти. Синергичното действие на тези две вещества води до по-добро насищане на кръвта с кислород, спомага за кръвообращението и понижава риска от инфаркт или инсулт. Като допълнителен бонус ще се радвате на кадифена кожа.

Разработения от екипа на д-р Стивън Боп е напълно безопасен за здравето. Освен вече изброените качества, диетичният шоколад не съдържа холестерол и консумирането му подпомага храносмилането. Още една причина да се отдадете на сладкото изкушение без да се притеснявате за здравето си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Someone
Someone
27.05.2014 22:56
И това е моментът, в който някой трябва да ни просветли след колко десетилетия този продукт ще се предлага и в България... Или поне британски сайт, предлагаш фрии шипинг (сайта не ми дава да пиша на латиница - супееееер, браво модератори, направо поправихте света. Човек един термин не може да си напише заради тия простотии.) :D
0
1