Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да си направим оризово брашно

Как да си направим оризово брашно

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Видове брашно

Оризовото брашно представлява много ценен продукт за хора, които страдат от заболявания на храносмилателната система, от запек или разстройство, а също и хора, които страдат от подуване на корема.

Липсата на глутен – белтъчината, която се съдържа в пшеницата – прави оризовото брашно един от най-ценните продукти за приготвяне на храна за деца.

Оризовото брашно може да се използва за приготвяне на тестени изделия, на супи, каши и на десерти. Кашите за бебета могат да се приготвят с оризово брашно в домашни условия, вместо да се купуват готови каши.

За да направите оризово брашно в домашни условия, ще ви е необходим блендер с приставка за смилане. Тя се използва често, за да превърнете кристалната захар в пудра захар.

Можете да използвате и кафемелачка, но ще ви отнеме прекалено много време да смелите в нея ориза до състояние на фино брашно.

Смилайте ориза на малки порции, докато не се превърне във фин прах – това е оризовото брашно. За да получите висококачествено оризово брашно, използвайте шлифован ориз. Той не съдържа глутен и се състои предимно от нишесте. Колкото е по-фино оризовото брашно, толкова е по-високо качеството му.

рецепти с оризово брашно

Можете да използвате оризовото брашно, за да сгъстявате сосовете или за запръжка – то се усвоява по-лесно, отколкото пшеничното брашно.

Печивата, направени от оризово брашно, са с хрупкава коричка и са много по-леки, отколкото тези от пшенично брашно. В азиатската кухня оризовото брашно се използва за приготвянето на десерти и за приготвянето на вкусни кремове.

Хлябът, направен от оризово брашно, има апетитна хрупкава коричка, но е много трошлив. Оризовото брашно поема много влага, затова в тестото трябва да се добавят повече яйца, а също така и вода, за да не бъде сухо готовото тестено изделие.

Оризовото брашно не може да се съчетае с мая, тъй като не съдържа глутен. Тестените изделия от оризово брашно се пекат на по-ниска температура, отколкото тези от пшенично брашно, и се пекат по-дълго от пшеничните тестени изделия.

Разгледайте и рецептите ни с оризово брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest