gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»8 стряскащо нездравословни снакса

8 стряскащо нездравословни снакса

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Нездравословно хранене
Стилен свещник на дървена стойка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен свещник на дървена стойка
6.50 лв.
Виж ››

В перфектния свят всички, включително и децата, хапват снаксове под формата на моркови.

Но за повечето хора важи следното – излезете ли веднъж от пътя на здравословното хранене, се оставяте на хранителната индустрия, която привлича със съблазнителни, но нездравословни съставки.

Пуканки

Лесно е да бъдете очаровани от снаксове, направени специално за деца и за родители със съответните привлекателни етикети. Но ако потребителите се разровят малко, те ще разберат какво всъщност се съдържа в тези снаксове.

Пуканките трябва да са страхотен снак. Те съдържат само зърна, които са нискокалорични, а според последните проучвания пуканките са с високо ниво на антиоксиданти, повече отколкото някои плодове и зеленчуци. Но в повечето пуканки има трансмазнини, доста калории, както и повече натрий, отколкото трябва.

Зърнени закуски

В някои зърнени готови храни за деца, които трябва само да се залеят с мляко, за да се превърнат в закуска, също се съдържат не толкова здравословни съставки. Отново натрият е повече, отколкото трябва, както и мазнините, които не са изобщо здравословни за децата.

Някои йогурти, които като цяло се възприемат за здравословни, могат да бъдат превърнати от хранителната индустрия в нещо далеч не толкова здравословно. Има много йогурти, които са направени без мазнини, но в тях има добавена захар, модицифицано царевично нишесте, високо фруктозен царевичен сироп.

Мъфини

Много от крекерите, които са любими на деца и възрастни, съдържат прекалено много натрий и мазнини, както и доста захар. В тях се съдържат също така и доста калории.

Същото се отнася и за някои видове брецели, които са пълни с натрий и с прекалено много мазнини, което често е достатъчно, за да покрие нуждата от тези вещества за цял ден.

Същото важи и за някои ябълкови сосове, които са пълни с царевичен сироп, както и за шоколадови пайове, пълни с царевичен сироп, хидрогенизирани мазнини и оцветители, както и с огромно количество захар.

Това важи и за някои мъфини, в които калориите са прекалено много. В някои такива мъфини калориите достигат почти до 700 за бройка.

За да сте сигурни в това, какво консумирате, четете внимателно етикетите на продуктите, избягвайте да купувате за вас, както и за децата ви, продукти с оцветители, консерванти и подобрители на вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ролина
Ролина
28.06.2013 23:33
Всичко което се продава е вредно, но няма как някои хора да го разберат...Хранителната и фармацефтичната индустрия са тясно свързани, но хората са много ,много наивни.
1
1
MAK47
MAK47
31.05.2013 14:43
Ама вие сериозно ли???Абе вие нормални ли сте? То ве4е няма продукти в които да няма оцветители,консерванти и подобрители...
1
0
msm
msm
12.05.2013 23:04
Всъщност не знам какво имате против мазнините, като изключим транс- и хидрогенизирани мазнини, всички други са не само полезни, но и много важни за децата - за развитие на мозъка. И изобщо нискомаслените млека и йогурти са една от големите глупости на индустриията и най-лошата мода в диетичното хранене. Питайте кой да е педиатър и лекар.
2
0