Задава се диетичен шоколад с мазнини от плодов сок

Диетичен шоколад
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.24 лв.
Виж ››

Професорът по химия Стефан Бон е открил начин да се замени мазнината в шоколада с плодов сок, диетична кола или витамин С. Това ще промени съществено производството на шоколад и той ще стане много по-здравословен.

Плодовият сок може да се превърне в нова съставка на шоколада. Не става въпрос обаче за нов вид шоколад, предназначен за любители на необичайните съчетания, какъвто например е шоколадът с бекон.

Идеята е шоколадът да бъде по-здравословен. С помощта на плодов сок, диетична кола или витамин С може да се заменят половината от мазнините в шоколада.

Какао на прах

В тъмния шоколад, който е полезен за здравето и предпазва от сърдечни заболявания, се съдържа мазнина – около 13 грама на 100 грама. Тази мазнина се дължи на какаово масло.

Трудното е да се премахне мазнината от шоколада, без да се отстрани кадифеният му вкус и усещането за мекота при консумацията му.

С помощта на течности като плодов сок или диетична кола може да се вкарат микро мехурчета в шоколада. Тези мехурчета, които са микроскопични, ще запазят усещането за разтапяне на шоколада в устата на човека, който го консумира.

Мазнини в шоколада

Плодовият сок е много добро решение за заместване на мазнините, смятат специалисти. По този начин вкусният десерт ще се превърне в много по-здравословен.

За да се подобри вкусът и здравословната стойност на шоколада, специалистите използвали ябълков, портокалов сок и сок от червени боровинки. С тези сокове те подобрили здравословните стойности на натуралния шоколад, а също така на белия и на млечния шоколад.

Плодовият сок е подходящ за замяна на мазнините в шоколада и заради това, че не е с доминиращ вкус и шоколадът не променя вкуса си значително заради допълването му със сок.

С помощта на плодови сокове шоколадите могат да станат само по-вкусни, тъй като допълването със сокове ги дарява със свеж плодов вкус, който едва се усеща.

Това ще сложи може би край на дебатите по въпроса дали мазнините в шоколада трябва да се заменят от зеленчуково олио, което да е на мястото на какаовото масло.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати