Невероятните здравословни свойства на куркумата

Куркума
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Куркумата, индийската оранжева подправка, която се използва предимно за оцветяване на ястията с ориз и за специфичния им аромат, има невероятни здравословни свойства.

Заради тези свойства аюрвечидеската и китайската медицина от древни времена препоръчват куркумата за лекуване на инфекции и възпаления от различен произход.

Куркумата се е използвала от древни времена за лечение както на външни, така и на вътрешни заболявания. Западното общество тепърва открива лечебните свойства на куркумата.

Куркума на Прах

Куркумата е в състояние да предпазва от злокачествени заболявания. Това се дължи на ценната съставка куркумин, от която е получила името си тази ароматна подправка.

Куркумата е мощен антиоксидант. Тя се бори с влиянието на свободните радикали и така помага на организма да се предпази от много заболявания.

Подправка Куркума

Куркумата предпазва от заболявания на простатата, а също така и от много болести на кожата. Според последни изследвания, куркумата е ценна и защото въздейства върху ревматоидния артрит. Тя също така и предпазва от това коварно заболяване, което се отразява на двигателната активност на човека.

Куркумата е известна с антисептичните си свойства. Достатъчно е да добавяте съвсем малко куркума в ястията си и ще се радвате на добро здраве.

Куркумата се препоръчва на хора, които страдат от ставни болки. Най-добре е, ако добавяте куркумата в храната, след като тя вече е приготвена, за да не се намаляват ценните й свойства от термичната обработка.

Достатъчно е да поръсите малко куркума върху салатата си и тя ще се превърне в мощно антиоксидантно оръжие срещу куп болести.

Когато куркумата все пак се смесва с продуктите, преди да се обработят термично, тя трябва да се смеси с малко мазнина, за да стане ароматът й по-силен. Препоръчва се с куркума да се натърква месото, преди да се приготви. Тази ценна подправка може да се добавя и в супи.

Куркумата не е скъпа, ароматна е и е приятна на вкус. Тя се отразява добре на всяка една система в организма. Добавянето на куркума в ястията е едно от най-полезните неща, което можете да направите, за да се предпазите от много болести.

Рейтинг

5 2
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
д.екотоксиколог Златарска
д.екотоксиколог Златарска
09.12.2013 12:02
По повод на използването на куркумата'като билка мога да кажа ,че това е билка панацея особенно след каквато и да е оперативна намеса:-почиства всички токсини от'лекарства и упойки .
5
0