gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Малките порции спестяват диетата

Малките порции спестяват диетата

Малки порции

Ако искате да се справите с излишните килограми, първото, което трябва да направите, е да намалите порциите. Това е добра алтернатива на диетата.

Не е необходимо да спазвате диети, ако ядете малки порции храна. Намаляването на размера на порциите ще ви помогне в борбата с излишните килограми.

За да ви е по-лесно, използвайте по-малки чинии – така храната ще изглежда повече, а това ще ви помогне да се заситите. Освен това се научете да се храните по-бавно – на мозъка са му необходими 20 минути, за да разбере, че сте се нахранили.

Отслабване

С помощта на малки порции храна можете да поддържате нивото на кръвната захар на минимално ниво и да контролирате по този начин чувството на глад.

Тайната на храненето с малки порции е да се храните 5-6 пъти дневно, но порциите ви винаги да са малки. Така килограмите ви ще са в норма и ще имате достатъчно енергия.

Вместо да съхранявате готовата храна в голяма пластмасова кутия, разпределете я в няколко по-малки – така няма да се изкушавате да изядете почти всичко в голямата кутия.

Отслабване

По време на храненето не слагайте на масата големи съдове с храна като тенджери и купи. Изключение представляват само любимите ни салати.

За едно хранене се препоръчват следните малки порции: сто грама макаронени изделия или сто грама бобови култури, една или две филийки пълнозърнест хляб.

От плодовете като банан, грозде или праскова се препоръчва не повече от един брой. Порцията месо трябва да е не повече от сто грама, а яйцето – не повече от едно. Малката порция риба е сто грама.

От плодовите сокове се препоръчва не повече от сто милилитра на едно пиене. Същото се отнася и до млечните напитки. В малките порции се препоръчва да се добавят не повече от тридесет грама сирене.

Преминаването към малки порции трябва да става постепенно. Рязкото преминаване към малки порции не е добре за организма, защото ще изпита стрес и ще започне да натрупва запаси от мазнини.

Преминаването към малки порции става, като всеки ден порциите се намаляват с по една лъжица. Така постепенно ще успеете да направите порциите си малки, а тялото си – идеално.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати